buna...in august 2013 am deschis un i.i. pentru a lucra in franta....patronu deacolo a dat in faliment si eu nu am primit banii eu mai trebuie sa platesc impozit pe semestru 4 anu trecut daca nu am facturat nimic.....
si mia venit si anu asta o hartie de la anaf cu impozit pe anu asta si eu nu am lucrat nimic cu firma trebuie sa platesc si alea....
In timpul anului, ca impozit anticipat si contributie la sanatate, a trebuit sa platiti sume calculate in raport cu venitul estimat declarat la infiinra in D220. Apoi in acest an, odata cu depunerea D200 se face regularizarea.
Depuneti D200 cu venitul obtinut in 2013 (daca in T4/2013 nu ati facturat si incasat, atunci nu datorati nimic pentru aceasta perioada). Daca in 2014 nu ati desfasurat si nici in continuare nu veti mai desfasura activitate, odata cu D200, depuneti si D220 pentru 2014 pe zero fara sa platiti nimic din decizia primita.
ATENTIE! Daca pastrati I.I. fara a o suspenda sau radia la O.R.C., datorati C.A.S.S. la nivelul salariului minim pe economie.
pana la ce data se pot depune declaratiile astea...si mai am o nelamurire referitor la achizitionarea pe firma anumitor produse cum ar fi: scule electrice,benzina sunt scutit de TVA?
Dupa cum stiti, jumatate din raspuns trebuie sa se gaseasca in intrebare,. Altfel, raspunsul nu e complet.
Eu nu gasesc o intrebare sau, mai bine zis, e un amalgam din care nu inteleg nimic. Va rog sa faceti dvs.o organizare pentru ca eu ar trebui sa merg pe presupuneri.
Pana pe 25 mai 2014 trebuie sa depuneti D200 pentru anul 2013 si D220 cu venitul estimat pentru 2014.
Daca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva, atunci toata evidenta contabila o tineti cu valorile de pe facturi/chitante/bonuri fiscale cu tot cu tva.
O serie de cheltuieli sunt deductibile total, cum ar fi cheltuielile cu achizitia de scule, aparate, unelte, echipamente de protectie, materiale consumabile (cablu, cuie) etc. Valorile bunurilor de natura mijloacelor fixe si obiectelor de inventar le treceti si in registrul inventar la data achizitiei lor cu factura si le scadeti de acolo in cazul in care le veti vinde sau le veti da la casare daca se strica si nu le puteti repara deloc.
Cheltuielile cu carburantul, piesele de schimb, intretinerea auto, atunci cand aveti un contract de comodat pe o masina personala pe care o veti folosi si pentru afacere, sunt deductibile limitat 50%.