avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Modalitate legala de a iesi dintr-un contract de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Modalitate legala de a iesi dintr-un contract de credit imobiliar

Buna ziua
Va supun atentiei urmatoarea problema:Care este modalitatea legala a unei persoane de a iesi dintr-un contract de credit imobiliar?Este suficienta o intelegere la notar intre cele doua persoane implicate in contractul cu banca?Adica una din parti(cea care doreste sa preia creditul) sa dea celeilalte parti o suma de bani,conform intelegerii,in schimbul renuntarii la orice pretentii asupra imobilului?Ce valoare au aceste intelegeri facute la notar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:28, 5 Aprilie 2014
Trebuie implicata si banca pt ca e direct afectata.
Intelegerea are valoare doar intre parti, daca vreti sa fie opozabila bancii, incheiati tranzactia cu acordul banii si apoi incheiati acte aditionale cu aceasta.
Solicitarea de a iesi din acest tip de contract trebuie facuta dupa pronuntarea hotararii de divort?
O puteti face oricand, contractul cu banca nu are legatura cu faptul ca divortati sau nu.
Cred ca trebuie sa faceti si partajul. Vedeti contractul, ar trebui sa scrie clar cum se pot cesiona drepturile si obligatiile; la mine sunt specificate 3 cazuri, dintre care unul este in cazul partajului dintre soti.

Alte discuții în legătură

Partaj opozabil bancii? munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! este opozabila bancii hotararea de divort cu tranzactie pe partaj, tranzactie prin care sotii sunt de acord ca unul din ei sa renunte la partea sa ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Divort- custodie copii si partaj imobil ipotecat cristeo cristeo Buna ziua. Am nevoie de opiniile dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Casatorie in 2006, 2 copii minori, 1 an si 5 ani. Locuinta cu credit ipotecar, ... (vezi toată discuția)