Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt propietar doar am domiciliu acolo, nentionez ca propietar sunt parinti eu locuiesc cu ei. Va multumec anticipat.
asa este in plus chiar daca aveti o casa sau teren pe numele dvs sunteti scutiti de la impozit numai daca acea casa este adresa de domiciliu iar la teren se refera numai la terenul aferent casei,o cunostiinta cu handicap grad 2 ca dvs a avut imens surpriza sa nu fie scutit de la plata impozitului pe o casa de la tara pe motivul ca avea adresa de domiciliu in alta parte.
nu e vorba ca eu datorez sau nu impozit pt casa ci faptul ca find persoana cu handicap sunt scutit de la plata impozitului conform legi 448 si in codul fiscal scrie ca esti scutit si daca nu esti propietar ci doar sa ai domicilu acolo, eu asta vroiam sa stiuu daca este adevarat sau nu
De la care impozit sa fiti scutit daca nu datorati impozit neavand in proprietate un bun imobil??
Persoanele cu handicap care au in proprietate un imobil si au domiciliul in acel imobil, sunt scutite de plata impozitului pt acel imobil. Acelea sunt scutite ca au de ce sa fie scutite, dvs nu aveti de platit oricum nimic.
Ca sa fiti scutit de ceva, ar trebui sa datorati ceva cuiva si doar ca facilitate sa fiti scutit, ori dvs nu datorati.
cand oti avea o casa in proprietate si veti avea domiciliul in ea, veti fi scutit ca aveti pe ce.
Daca vreti sa fiti scutit pt acest imobil in care locuiti, sa v-o doneze/ vanda parintii, asa veti deveni proprietar, veti datora deci impozit, iar pt ca sunteti incadrat in grad de handicap, veti fi scutit de plata.
pai tocmai, eu am mai fost scutit de acest impozit inurma cu 5 ani si nici atunci nu eram propietar , dar apoi sa modificat legea si specifica ca trebuie sa fi propietar iar ca scutire eram scutit la gradu 2 doar jumate , iar acuma am aflat de la cineva ca nu mai specifica, ca trebuie sa fi propietar doar domiciliat si de acea intrebam.