avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit 5.5% CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit 5.5% CASS

Buna ziua,

Am urmatoarea problema si anume taxa de 5.5% contributie CASS,venit din chirie in Romania,proprietarul apartamentului este rezident SUA,isi plateste darile acolo , nu acceseaza servicii medicale din Romania.

Am inteles,ca trebuie facuta o cerere cu documente justificative (dovada adresei si a asigurarii de sanatate de acolo).In plus trebuie completat un formular (similar cu formularul A1 portabil aferent U.E.).Pe de alta parte,am citit pe net ca
" Nu au obligaţia transmiterii documentelor justificative ale calităţii de asigurat pentru asigurările de sănătate în statul de domiciliu persoanele care au domiciliul declarat pe teritoriul unui stat cu care România nu aplică niciun instrument juridic bilateral în domeniul securităţii sociale (spre exemplu: Australia, S.U.A. etc.)."

Ca nerezident,legea il obliga sa plateasca aceasta taxa de 5.5% in Romania?
Ce formular trebuie completat sau daca trebuie prezentate acte justificative
pentru scoaterea proprietarului nerezident de la plata asigurarilor de sanatate in Romania .

Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.

Alte discuții în legătură

Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Vechime dintr-o tara nemembra ue doichitahorescu doichitahorescu Doresc sa aflu cum pot se poate obtine, in vederea pensionarii, dovada de asigurat din Australia pentru o perioada unde s-a lucrat cu autorizatie. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintat lenutam lenutam Buna ziua In legatura cu un PFA nou infiintat, ca sa lucrez in UE, ce formulare imi trebuie.am inteles ca formularul E111 si E101. de unde le pot procura si ... (vezi toată discuția)