avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in timpul somanjului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in timpul somanjului

as avea si eu o intrebare- se poate lua concediu medical in timp ce te aflii in somaj si daca da cat este contumul acestuia si cine il plateste.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:55, 29 Aprilie 2009
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
g) pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
ALOFM va acorda indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca
Modul de calcul este acelasi ca atunci cand esti angajat, nu se schimba nimic.
Se face o medie a veniturilor din ultimele 6 luni care sta la baza calculului indemnizatiei.
Daca te afli in somaj de mai putin de 6 luni va trebui sa duci si o adeverinta cu veniturile brute obtinute in lunile (din cele 6) cat ai pfost angajat.
Singurul "avantaj" este ca se poate prelungi perioada de somaj.
cred ca avantajul ar fi si suma pe care o poti lua in cazul in care venitul avut in timpul cat ai fost angajat este mult mai mare decat somajul.
Aveti dreptate.
Eu, insa, ma gandeam la asa zisul avantaj, pentru ca a fi in somaj nu e un avantaj. Poate pentru unii este!

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav al somerului iulia_preduna iulia_preduna Buna ziua, Am statutul de somer indemnizat, deci asigurat in toate sistemele. A intervenit un concediu medical cu codul 09 - indemnizaţie pentru creşterea ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata si somera cristinaelena96 cristinaelena96 Sunt insarcinata in 2 luni de zile si primesc in urma terminarii studiilor liceale pentru 6 luni de zile indemnizatie de somer. In luna februarie mi se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj ronaldo7 ronaldo7 buna ziua! eu acuma sunt in somaj si am avut un accident as vrea sa stiu cum se procedeaza daca duc concediu medical la somaj mi se intrerupe somajul si imi ... (vezi toată discuția)