avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociatie nonprofit

Buna ziua

Presedintele asociatiei nonprofit a organizat niste seminarii , in urma carora a incasat prin banca cate 100 de lei de la fiecare persoana in parte .

Nu stiu care este nota contabila care trebuie sa o fac si ce fel de venit este acesta in conditiile in care obiectul de activitate al asociatiei este urmatorul :


Obiectivele Asociaţiei:
a) îmbunătăţirea responsabilităţii personale a persoanelor aflate în dificultate;
b) îmbunătăţirea abilităţilor persoanelor aflate în dificultatea de a fi independenţi;
c) îmbunătăţirea abilităţilor persoanelor aflate în dificultate de a-şi întreţine starea de sănătate fizică şi mentală;
d) susţinerea accesului la educaţie pentru persoanele aflate în dificultate;
e) organizarea de manifestări şi programe culturale, artistice, turistice în vederea atingerii obiectivelor de la punctele a)-e);
f) organizarea de activităţii promoţionale în vederea atingerii obiectivelor de la punctele a-e;
g) editarea de cărţi, publicaţii, programe, postere şi alte formate de publicitate în format tradiţional sau electronic;
h) realizarea şi difuzarea de programe audio, video, etc.;
i) dezvoltarea, administrarea de site-uri de internet orientate spre atingerea obiectivelor de la punctele a-h;
j) iniţierea, promovarea şi desfăşurarea de programe de protecţie socială, constând în acordarea de burse, de ajutoare materiale, alimentare şi băneşti, nerambursabile;
k) alte programe organizate în vederea realizării scopului Asociaţiei



multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:56, 27 Aprilie 2014
Acestea sunt considerate venituri din activitatea economica pentru ong. Folositi contul 704 venituri din lucrari executate si servicii prestate.
Mare atentie si la aspectele fiscale!!
Multumesc frumos pentru raspuns .

La ce aspecte fiscale te referi ?
Veniturile obtinute de o asociatie nonprofit din activitatile economice, asa cum este si cea descrisa mai sus, sunt impozabile.
fara mai multe detalii e dificil de formulat o opinie, dar e bine sa luati in considerare si una dintre prevederile codului fiscal, mai precis:
ART. 15 Scutiri
(1) Sunt scutiţi de la plata impozitului pe profit următorii contribuabili:
?
(2) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru următoarele tipuri de venituri:
...
i) veniturile realizate din acţiuni ocazionale precum: evenimente de strângere de fonduri cu taxă de participare, serbări, tombole, conferinţe, utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului acestora;

S-ar putea ca seminariile sa poata fi incadrate in art. i), dar din informatiile oferite de dvs. nu poate fi stabiita indeplinirea celor doua conditii prevazute in art. i):
- caracterul ocazional
- scopul social sau profesional, potrivit statutului

Mihai Lisetchi
Editat
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Inregistrare venituri ong ralub ralub Buna ziua, Un ONG care tine cursuri de perfectionare pentru angajatii primariilor si a altor institutii publice, si intocmeste facturi cum isi inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile cu organizare simpozion animis animis Buna ziua, o asociatie nonprofit care organizeaza un simpozion poate sa isi deduca integral cheltuiala cu masa + cazare aferenta persoanelor membre asociatiei ... (vezi toată discuția)