Din cate inteleg eu, ati parcurs deja cele 2 cai de atac, recurs si calea de atac (tind sa cred ca este vorba de apel) in fata Curtii de apel.
Mai exista o prevedere in cazul apelului inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala. Redau mai jos citatul:
'Articolul 11 din legea 255/2013, pentru punerea în aplicare a Noului Cod de Procedură Penală prevede că "deciziile pronunțate în apel înainte de intrarea în vigoare a Codului de Procedură Penală cu privire la care termenul de declarare a căii ordinare de atac prevăzute de legea anterioară nu expirase la data intrării în vigoare a legii noi sunt supuse recursului în casație. (...) Soluționarea recursului în casație este supusă dispozițiilor Codului de procedură penală. Deciziile prevăzute la alineatul 1 devin definitive la data intrării în vigoare a Codului de Procedură Penală, în condițiile art 552, alin. 1 din Codul de procedură Penală". Articolul menționat, 552, spune că "hotărârea instanței de apel rămâne definitivă la data pronunțării acesteia, atunci când apelul a fost admis și procesul a luat sfârșit în fața instanței de apel". Dacă apelul a fost respins, însă, rămâne definitivă, conform articolului 551 din același cod, hotărârea primei instanțe. Odată cu 1 februarie 2014, aceste dispoziții înseamnă că prima instanță de judecată va trebui să pună în executare hotărârile instanței de apel, anterioare noului Cod de Procedură Penală, pentru care nu expirase termenul de declarare al recursului!
În același timp, art. 10, alin 1 spune că "apelurile aflate în curs de judecată la data intrării în vigoare a Codului de Procedură Penală se soluționează de către aceeași instanță, potrivit dispozițiilor din legea nouă privitoare la apel. (...) Deciziile pronunțate în apelurile soluționate potrivit alin 1 (...) sunt definitive, în condițiile articolului 552, alin. 1 din Codul de Procedură Penală"'
- See more at:
[ link extern ]