avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere masina

Buna ziua.
In cazul in care nu respect o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sunt obligat sa transcriu o masina cumparata pot raspunde penal? Daca da, care e legea care prevede asa ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters320665 , utilizator 00:45, 6 Mai 2014
Nu răspundeți penal.
Atunci inseamna ca pot sa nu respect aceasta hotarare fara sa am probleme? :)
Se va putea dispune transcrierea de către instanța civilă, iar partea interesată se va putea prezenta la serviciul înmatriculări unde în baza hotărârii se va opera transcrierea. Dacă cel interesat a avut de suferit daune din faptul că ați refuzat transcrierea vă va putea cere despăgubiri (pe care le va gâștiga).

Deci sancțiunea va fi plata unor despăgubiri, către cel prejudiciat prin refuzul de a vă îndeplini obligația ce vă revine în urma contractului de vânzare cumpărare.

Nu are nimic de a face cu penalul, dar poate fi mai costisitor ;)
Bun, am inteles.
Dar eu nu am banii pentru a plati timbrul de mediu, deci nu am ce face in acest caz, nu?
:D
Păi dacă nu aveți bani de ce ați cumpărat mașina???
Dacă cel care a vândut-o o radiază, nu o veți mai putea folosi.

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Transcrierea proprietatii unui autoturism miki70_is miki70_is Pentru transcrierea proprietatii unui autoturism care este procedura? Mai exact,am vandut un autoturism unei persoane prin contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)