avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca- legalizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca- legalizare

Buna ziua !

O hotarare judecatoreasca ( de divort ) poate fi legalizata doar de catre partile implicate? E nevoie de cartea de identitate a solicitantului pentru asta ?
Ideea e ca una din parti nu are buletin si trebuie sa vina in tara sa rezolve repede problema. Are nevoie de hotararea legalizata pentru a-si face buletin.
De exemplu, se poate duce tatal unei parti ?
Ii trebuie imputernicire ?
Cel mai recent răspuns: Mona_2014 , utilizator 13:55, 13 Mai 2014
da, ii trebuie imputernicire.
cum sa faca împuternicirea? Nu are acte....
Ma gandeam ca fiind in strainatate se poate legitima cu pasaportul.
Altfel, daca ziceti ca vine in tara.. isi ia carte de identitate provizorie, legalizeaza hotararea si isi ia apoi carte de identitate.
da, e mai complicat...
sta putin timp si vrea sa rezolve problema....
daca face si carte de identitate provizorie si apoi carte de identitate dureaza....
ma gândeam ca este o modalitate sa obtina hotararea mai repede, inainte de ajunge in tara astfel incat când vine sa depuna doar actele pentru buletin...
A avut avocat la divort ? Poate cere el legalizarea in baza contractului de asistenta, intrebati, poate e posibil.

Alte discuții în legătură

Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)
Legalizare pasaport si carte de identitate Anna2020 Anna2020 Cum pot obtine o copie legalizata/apostilare a pasaportului si a cartii de identitate? Sunt pe cale de a ma alatura unei fundatii din afara Romaniei, impreuna ... (vezi toată discuția)