Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si pe mine . Am o factura cu un auto second-hand pe care scrie " Livrarea se supune regimului special al marjei profitului. TVA nedeductibil. Autoturism second hand."
Pret auto - 900 eur
Onorariu licitatie + cost specific tarii 155 eur TVA 32,55 eur
Este obligatoriu sa aplic marja profitului la vanzare?Valoarea nefiind prea mare seful nu vrea sa mai alerge pe la finante cu fel de fel de hartii. Stiu ca pentru aceste facturi nu se depune decl 390. Este ok in decont de TVA la rd 26? Va multumesc anticipat!
De fapt care este intrebarea? Daca este obligatoriu sa puneti "un profit" ?
La auto SH problema de baza este ca puteti pune tva doar pe aceasta marja ( instiintare la finante..etc). Daca nu, colectati tva la toata valoarea de vanzare.
Da asta era intrebarea . Daca este obligatoriu sa aplic marja la profit.? Si daca e ok sa prind factura de achizitie la rd 26 in decontul de TVA. Va multumesc!
Stiu ca e normal si probabil asa se va face se va vinde cu pret mai mare.Ma refeream la faptul daca e obligatoriu sa aplic marja la profit ( pt a ne scuti de plimbarile pe la finante). Vom merge pe taxare normala cand se va vinde. Banuiesc ca acolo ai vrut sa spui rd. 26 iar la rd 26.1 nu cred ca are ce sa caute: sunt achizitii de servicii intracomunitatre scutite de taxa.
Din punctul meu de vedere daca nu faceti acele drumuri la finante trebuie sa colectati TVA la toata suma.( valoarea facturata in tara)
Acele drumuri sunt pt a colecta tva doar la marja de profit.
ps:randul 26.1 Achizitii de servicii intracomunitare scutite de taxa = pai nu sunt scutite de taxa??? Faci taxare inversa? Daca faci taxare inversa( nu aici, la alte facturi se trec la 7, 71)