avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada

O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se inregistreaza niste cheltuieli de natura impozitelor pe firma. Din cate am inteles firmele cu activitate suspendata nu depun nici un fel de raportare contabila - bilant,balanta etc. Dar cum ramane cu aceste cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 21:41, 22 Octombrie 2009
Declaratii se vor depune in continuare chiar daca activitatea se suspenda.
In caz de inactivitate temporara, pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de 3 ani consecutivi...:

1. Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii:
1.1. formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat";
1.2. formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";
1.3. formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit";
1.4. formularul 120 "Decont privind accizele";
1.5. formularul 130 "Decont privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna"'

2. Termene de depunere:
2.1. Pe perioada aplicarii regimului de declarare derogatoriu contribuabilii nu au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1.1-1.5, cu exceptia situatiei prevazute la pct. 2.2.
2.2. Pentru fractiunile de ani fiscali cuprinse in perioada de aplicare a regimului de declarare derogatoriu, contribuablii au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1.3-1.5 la termenele prevazute de lege.

Având în vedere cele de mai sus, în situaţia în care nu aţi solicitat regim derogatoriu pentru perioada de inactivitate, aveţi obligaţia de a depune declaraţiile fiscale la termenele prevăzute de lege.


3. Referitor la situatiile financiare anuale.
Conform prevederilor art.35 pct.(1.2) din Legea contabilităţii nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numai persoanele care de la înfiinţare nu au desfăşurat activitate depun declaraţie în acest sens, în caz contrar este necesar să depună situaţii financiare.
Multumesc mult!
Impozitul minim ar putea fi anulat din toamna, a declarat ministrul IMM.
Astazi am fost la Administratia financiara de care apartine firma cu care colaborez si cei de acolo mi-au explicat ca se vor depune declaratia cu privire la impozitul pe profit , respectiv decontul de TVA.
Cat despre situatiile financiare , conform prevederilor art.35 pct.(1.2) din Legea contabilităţii nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numai persoanele care de la înfiinţare nu au desfăşurat activitate depun declaraţie în acest sens.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)