avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Juristii, blogurile si incompatibilitatea
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Juristii, blogurile si incompatibilitatea

Buna ziua! Caut de mult timp un raspuns si nu-l gasesc... in caz cineva are un site sau blog si se castiga bani din reclamele puse pe el, apare o situatie de incompatibilitate daca respectivul este avocat, magistrat sau consilier juridic? Adica situatiile de incompatibilitate vorbesc de niste termeni al caror inteles nu cred ca il inteleg pe deplin...
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 22:38, 16 Iunie 2014
incompatibilitatea trebuie sa fie definita si descrisa concret de catre actul normativ
daca aveti vreo nelamurire in legatura cu interpretarea unei situatii, cred ca raspunsul trebui e sa-l solicitati autoritatii competente:- Agentia Nationala de Integritate! va puteam oferi raspunsuri noi, dar daca interpetarea ANI va fi alta, va veti afla intr-o stare de conflict pe care doar instantele de judecata il vor putea lamuri!
Blogurile nu fac parte din categoria "incompabilitatii" indiferent de functie ...
Blogurile nu, dar reclamele (aducatoare de venituri - fapte comerciale ) ma tem ca da.
Dar se poate spune despre un blogger care are o profesie salarizata daca el castiga bani din reclame si astfel ar deveni incompatibil in unele situatii?
Dacă îi este interzis să desfășoare alte activități din care să obțină venituri, atunci se poate încadra la incompatibilitate.
Oricum, sumele respective vor trebui trecute în declarația de avere. Din câte știu, singurele activități retribuite permise unor categorii de persoane sunt cele din învățământul superior și cele din publicarea unor cărți.
Dacă asimilați blogg-ul la o activitate publicistică, s-ar putea să nu fie incompatibil, dar oricum este destul de interpetabil. Depinde cum interpretează cei de la ANI.

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi pentru reclama pe facebook? bogdan2783 bogdan2783 Buna ziua, Ca firma am cumparat reclama pe FB care este inscrisa in Irlanda. Trebuie sa ma inscriu in ROI pentru ca realizez tranzactii intracomunitare. ... (vezi toată discuția)
Tva pentru blog starchim01 starchim01 Am primit următorul mesaj de la Google: Google Your Domain Registration tax setting has changed Hello, We\'re writing to let you know about a change ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 trebuie depusa si aplicata si veniturilor obtinute din strainatate ? Virgil2 Virgil2 As doi sa stiu daca pentru venituri realizate in Romania dar din strainatate si declarate cu declaratia 201 se platesc contributii la sistemul public de ... (vezi toată discuția)