pentru cazul dvs este estential prezenta unui avocat care sa va apere interesele. este o chestiune foarte serioasa, pe care dvs o puteti remedia cu siguranta, apeland la un avocat din orasul dvs
Doamna avocat, am avut doi avocati de-a lungul timpului, primul nu a reusit sa citeasca dosarul si sa-i faca copie din mai pana in octombrie, de al 2 lea nici nu vreau sa-mi amintesc :( sunt extenuata, dupa 4 ani de taraiala intre politie, parchet, judecatorie, ptr o idiotenie, am condus 11 ani fara sa accidentez vreo persoana, ma judec cu un nene care vrea doar bani, si care ptr ca traim in Romania, si-a scos un certificat de 14 zile ptr fisura de arc costal, in conditiile in care el a plecat pe bicicleta intacta, de langa masina mea urland ca ma va da in judecata..sunt extenuata, si vreau sa-i dau bani numai sa inceteze circul adta, dar conform ncpp nu stiu cum sa o fac, in asa fel incat intelegerea sa vie viabila si judecatoarea sa o ia in considerare. Se poate incheia la notar? Trebuie mers ulterior la politie sa-si retraga angerea chiar daca dosarul se judeca? Ma poate totusi ajuta cineva?? Va multumesc anticipat.
Daca doriti sa solutionati conflictul pe cale amiabila, puteti apela la mediere. Odata ce partile au convenit asupra nevoilor si intereselor, ajungand la o solutie reciproc avantajoasa, se va redacta un Acord de mediere.
Odata depus Acordul de mediere la procuratura, procurorul va da o Ordonanta de renuntare la urmarirea penala.
Fie ca este vorba de infractiuni la care impacarea partilor inlatura raspunderea penala, fie ca este vorba de infractiuni a caror pedeapsa este inchisoarea de pana la 7 ani, medierea poate fi varianta rapida a stingerii conflictului.
Pentru ce sa mai apeleze la mediere, poate pentru latura civila, altfel, fapta nu mai este prevazuta de legea penala, o sa fie achitata.
Domnule avocat Patrascu, dosarul meu a iesit din camera preliminara tot cu incadrare ptr vatamare corporala pe vechiul cod, avand termen de judecata joi.sa inteleg ca in sedinta de joi se va aplica noul cod si dosarul va fi inchis? Exista vreo posibilitate sa nu se inchida si sa se faca reincadrare ?