avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto.Noul CPP privind 14 zile de ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto.Noul CPP privind 14 zile de ingrijiri medicale.

Buna seara,
In 2010 am intredeschis usa masinii, parcata fiind regulamentar, pe langa masina trecea un nene pe bicicleta.a pretins atunci ca l-am lovit cu usa si a cazut.desi a venit echipaj de politie si au facut proces verbal asupra masinii, au constatat atunci lipsa vreunui punct de impact, dupa audieri la politie si procuratura s-a dispus trimiterea dosarui in judecata.asta desi in dosar "victima" are declaratie data in care specifica ca bause si nu-si mai aminteste exact daca s-a lovit sau nu de portiera masinii.dosarul se judeca acum, nu am avocat, a fost in camera preliminara, a iesit cu decizia de nou termen de judecata confirm vechiului cp ptr vatamare din culpa, desi "victima" are 14 zile de ingrijiri medicale ptr fisura arc costal.stiu ca vrea bani, si-a exprimat dorinta clar.nu inteleg de ce nu se aplica noul cod penal, eu aveam 0% alcoolemie, are doar 14 zile de ingrijiri..si mai rau , in realitate eu nu i-am facut nimic! Ce ar trebuie sa fac? Ma poate ajuta cineva? Sunt 4 ani de audieri la politie, procuratura, proces..prr nimic !!!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:28, 9 Iunie 2014
pentru cazul dvs este estential prezenta unui avocat care sa va apere interesele. este o chestiune foarte serioasa, pe care dvs o puteti remedia cu siguranta, apeland la un avocat din orasul dvs
Doamna avocat, am avut doi avocati de-a lungul timpului, primul nu a reusit sa citeasca dosarul si sa-i faca copie din mai pana in octombrie, de al 2 lea nici nu vreau sa-mi amintesc :( sunt extenuata, dupa 4 ani de taraiala intre politie, parchet, judecatorie, ptr o idiotenie, am condus 11 ani fara sa accidentez vreo persoana, ma judec cu un nene care vrea doar bani, si care ptr ca traim in Romania, si-a scos un certificat de 14 zile ptr fisura de arc costal, in conditiile in care el a plecat pe bicicleta intacta, de langa masina mea urland ca ma va da in judecata..sunt extenuata, si vreau sa-i dau bani numai sa inceteze circul adta, dar conform ncpp nu stiu cum sa o fac, in asa fel incat intelegerea sa vie viabila si judecatoarea sa o ia in considerare. Se poate incheia la notar? Trebuie mers ulterior la politie sa-si retraga angerea chiar daca dosarul se judeca? Ma poate totusi ajuta cineva?? Va multumesc anticipat.
Daca doriti sa solutionati conflictul pe cale amiabila, puteti apela la mediere. Odata ce partile au convenit asupra nevoilor si intereselor, ajungand la o solutie reciproc avantajoasa, se va redacta un Acord de mediere.
Odata depus Acordul de mediere la procuratura, procurorul va da o Ordonanta de renuntare la urmarirea penala.
Fie ca este vorba de infractiuni la care impacarea partilor inlatura raspunderea penala, fie ca este vorba de infractiuni a caror pedeapsa este inchisoarea de pana la 7 ani, medierea poate fi varianta rapida a stingerii conflictului.
Pentru ce sa mai apeleze la mediere, poate pentru latura civila, altfel, fapta nu mai este prevazuta de legea penala, o sa fie achitata.
Domnule avocat Patrascu, dosarul meu a iesit din camera preliminara tot cu incadrare ptr vatamare corporala pe vechiul cod, avand termen de judecata joi.sa inteleg ca in sedinta de joi se va aplica noul cod si dosarul va fi inchis? Exista vreo posibilitate sa nu se inchida si sa se faca reincadrare ?

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)