avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Limita de construire a casei fata de drum nerespecta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Limita de construire a casei fata de drum nerespecta

Buna ziua,

Conform AC limitele care ar trebui respectate ar fi:
- 5m fata de vecin
- 3m fata de drum (drum de servitute - servitute care era lasata de cel care a dezmembrat si vandut parcelele)
- 10m fata de axul celuilalt drum
-----> mentionez: casa se afla pe un colt delimtat de doua drumuri si doi vecini

Situatia actuala a casei construite(PUZ-casa se afla in oras) :
- 8m fata de vecin
- 1,5m fata de drumul de servitute
- 7m fata de axul celuilalt drum

Intrebare: Cum ar trebui procedat acum pentru ca sa intru in legalitate cu aceasta deviere ?
Imi trebuie vre-o aprobare de la vecini/primarie/ISC pentru aceste limite nerespectate ?
Poate cineva sa-mi demoleze casa pentru aceste devieri ?
(fata de drumul de servitute casa are doar un geam mic - mat- prin care nu se vede nimic)

Alte discuții în legătură

Drum infundat, si delimitari naghicalin naghicalin Buna ziua, Am achizitionat o parcela de teren care se gaseste la capatul unui drum infundat (drum privat de servitute a carui propritari sunt aproximativ ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)
Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ? ContSters55112 ContSters55112 Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima ... (vezi toată discuția)