. Sunt ceva ani de cand intentionam sa gasesc o modalitate de a infiinta un centru pentru a ajuta copiii care au dificultati in a urma studiile obligatorii insa, din diverse motive, am tot amanat-o.
Am citit recent un articol in care am gasit toti pasii de urmat in infiintarea unui ONG iar la formele juridice ale unui ONG le-am gasit ca fiind: asociatia, fundatia si federatia.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este urmatoarea: In cazul in care creez acest ONG ca Asociatie voi putea desfasura acest tip de activitate si daca da, aceasta asociatie poate beneficia de donatii venite prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit?
Asociatiile si fundatiile pot primi sponsorizari de la societatile comerciale, platitoare de impozit pe profit respectand conditiile pe care le enumerati.
Da. Se pot desfasura de la simple activitati de consiliere pana la activitati mai laborioase. E bine ca sa studiati cam ce fac astfel de ong-uri in prezent, sa atrageti in ong de la simplii voluntari dar si persoane cu pregatire de specialitate pe care e posibil sa trebuiasca sa-i angajati cu contract de munca. Estimati si care ar fi costurile ulterioare infiintarii pentru fiecare copil raportate la ce servicii doriti sa oferiti. Interesati-va si despre conditiile legale care se impun a fi respectate pentru spatiul in care se desfasoara astfel de activitati. E pacat sa incepeti si peste cateva luni sa nu mai puteti continua din lipsa de fonduri.
1. Forma de organizare - Asociatie Umanitara/ Filantropica (OG 26/2000); 2. Veniturile asociatiei provin, printre altele, si din: donatii, sponsorizari in conditiile legii.