avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de mama
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de mama

buna ziua. o prietena foarte apropiata mie are acum,o mica problema. a ramas insarcinata dar este angajata doar de 4 luni,inainte de asta nu a mai lucrat niciodata. ea mai poate beneficia dupa nasterea bebelusului de aceea indemnizatie de 600 ron,daca este angajata doar de 4 luni si ceva? sau ce trebuie sa faca? va multumesc mult de tot,astept arspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 14 Iunie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente su agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Daca insarcinata de curand (cca o luna de zile) va indeplini conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Era bine daca ati fi precizat data prognozata a nasterii copilului.
este posibil sa fie insarcinata in 2 luni deja. multumesc dl. tudor valeriu pentru raspunsul dvs promt.
Care este data exacta a angajarii si data prezumata a nasterii ?
Daca precizati data angajarii si data prognozata a nasterii copilului va spun sigur daca beneficiaza sau nu de indemnizatia pentru CCC.
data angajarii este 21 ianuarie 2014 si data de fapt luna la care s-ar astepta copilasul este undeva prin decembrie spre ianuarie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil crina_d crina_d Bună ziua, Soțul a avut 2 contracte pe perioadă determinată (07 August 2014 07 ianuarie 2015), cel de al doilea nu a mai fost prelungit. De la începutul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de ccc? ancastefan2008 ancastefan2008 Buna ziua,am si eu o nelamurire,am lucrat la o firma din anul 2011 pana in 26 noiembrie 2013,toate actele in regula ,din 26 noiembrie 2013 pana in 25 ian 2014 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mihaelalluta mihaelalluta buna,eu sunt insarcinata in 7 luni si sunt angajata de la data de 16 octombrie 2014 si ar trebui sa nasc pe 30 septembrie 2015.deci ladata nasterii nu as avea ... (vezi toată discuția)