avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... prima instalare invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

prima instalare invatamant

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti se mai da aceasta prima de instalare? Lucrez deja de 2 ani de zile in invatamant si nu am primit-o.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 22 Iunie 2014
Prima de instalare in invatamant s-a acordat in baza art. 51 alin 6 din legea 128/1997.
Aceasta lege a fost abrogata prin legea 1/2011 - legea educatiei nationale, in care aceasta prima nu mai exista.
Art. 7, alin. (2) din Legea nr. 283/2011 prevedea: „În anul 2012, autoritățile și instituțiile publice, indiferent de modul de finanțare, nu vor acorda premii și prime de vacanță”.
Nu apare nimic scris de prima de instalare. Aici intra si ea?
Prima de instalare nu este acelasi lucru cu prima de vacanta.
Legea 283/2011 reglementeaza unele masuri financiare in domeniul bugetar.
Ceea ce va intereseaza pe dvoastra gasiti in legea 1/2011 - legea educatiei nationale, care abroga legea 128/1997, prin care se prevedea acordarea primei de instalare.
Legea nr. 1/2011 nu conține niciun fel de dispoziții în legătură cu drepturile salariale ale personalului didactic și nici referitoare la prima de instalare sau, după caz, indemnizația de instalare.
Exact freeelis.
Legea 1/2011, care abroga legea 128/1997, nu mai prevede acordarea primei de instalare, care era prevazuta de art. 51 alin 6 din legea 128/1997.

Alte discuții în legătură

Prima de instalare lalex lalex Buna ziua! Se poate beneficia de prima de instalare daca am absolvit in anul 2016 si m-am angajat in invatamant,postul fiind la 48 de km de localitatea de ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare fotinlauramihaela fotinlauramihaela Buna ziua, Se mai acorda prima /indemnizatia de instalare pentru personalul didactic debutant, in anul scolar 2015-2016? Si daca raspunsul este afirmativ, in ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime lili35_escu lili35_escu Am absolvit facultatea de filologie in 1980.Am lucrat : 1. 1 sept 1980-31oct 1985 ca profesor in inv. 2. 1 noi 1985- 29 iulie 1997 traducator (in ... (vezi toată discuția)