avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neindicarea cheltuielilor de judecata in minuta. Nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neindicarea cheltuielilor de judecata in minuta. Nu trebuie facuta cerere de indreptare sau de completare a hotararii daca nu se indica cuantumul cheltuielilor?

Buna seara,

Intrebarea este daca este sau nu necesara indreptarea sau completarea hotararii primei instante daca nu se indica exact cuantumul cheltuielilor de judecata in hotarare.
Cum va stabili executorul cat are de executat in privinta cheltuielilor de judecata si mai este si onorariul de avocat despre care nu se face vorbire.

De dat s-a dat dar nu se indica cuantumul...

Iata dispozitivul:

Admite cererea formulată de reclamantul B.G., în contradictoriu cu pârâta S.A. şi chematul în garanţie B.G.I Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de xxxx lei reprezentând contravaloarea prejudiciului suportat de acesta prin avarierea autoturismului. Respinge cererea de chemare în garanţie formulată de pârâta S.A., ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată.
liliana.fleancu a scris:

completarea hotararii cu indicarea cuantumului si in ce constau acestea.


s-ar putea ca in minuta sa nu fie specificate , dar sa fie cuprinse in intregime in dispozitivul hotararii in momentul redactarii. Dar pentru o mai mare acuratete a redactarii hotararii totusi faceti cerere de completare a minutei.
Pai...din pacate instanta mi-a cam dat de lucru...
Daca in minuta nu scrie nici in dispozitivul hotararii nu va scrie...

Solutia am vazut-o pe portal intrucat procesul nu este in Bucuresti dar chiar si asa ceea ce se publica pe portal apare si la condica si este riscant sa nu fac nimic mai ales ca instanta mi-a tot pus bete in roate...si mult mai greu decat ma asteptam s-a admis actiunea...
Adica ceea ce pentru mine constituia o certitudine cand am deschis procesul devenise incert la un moment dat deoarece se dadeau probe aiurea si inadmisibile si multe aspecte care nu aveau cum sa fie luate in seama...in mod normal...

Poate ca s-a mizat pe neatentia avocatului si de aceea s-a pronuntat asa...
Poate ca instanta nu a fost suficient de atenta...
Greu de spus...dar cert este ca mi-a dat mie de lucru...si pe gratis...din pacate...
Părerea mea, este următoarea ..... O cerere de lămurire a dispozitivului sentinței civile, creează cadrul necesar și suficient pentru a lămuri toate aspectele pe care le semnalați dumneavoastră, cu atât mai mult cu cât o astfel de cerere se judecă în prezența părților și se pun concluzii.
Eu as zice ca art 422 NCPC ar fi aplicabil in drept.

Instantaba dat dar nu a preciizat.
A dat toate cheltuielile dar nu a scris cuantumul.
Ca si cum ar fi scris zero lei sau 1 leu desi existau cheltuieli.

Pe completare nu cred ca merge deoarece instanta s-a pronuntat pe acel capat de cerere.

Dar cred ca o voi motiva dublu intrucat nu e clar cu onorariul de avocat si nici nu a scris.
Adica trebuia sa precizeze onorariu si cheltuieli sau sa le adune si sa scrie suma totala.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Solutia am vazut-o pe portal intrucat procesul nu este in Bucuresti dar chiar si asa ceea ce se publica pe portal apare si la condica

Pe portal apare doar soluția pescurt, care de regulă nu conține tot ce conține dispozitivul sau minuta.
Deci până nu vedeți dispozitivul nu are rost să faceți demersuri în plus, după părerea mea.
De multe ori soluția pe scurt nu conține nmic în ceea ce privește cheltuielile de judecată, dar acestea apar concretizate în dispozitiv (și minută).

Nu știu pe ce vă bazați când spuneți că ceea ce e pe portal e și la condică. Din câte știu cele mai multe instanțe au renunțat la clasica „condică” și chiar dacă ar mai exista așa ceva, ceea ce se trece în condică e tot un fel de „soluție pe scurt” care nu conține neapărat tot ce apare în minută.

Cel mai sigur este să cereți comunicarea minutei.

Alte discuții în legătură

Modificarea minutei hotararii in materie penala vasile2013 vasile2013 Modificarea minutei hotararii penale dupa pronuntarea dispozitivului in condica si pe cale electronica, de catre judecator este caz de casare si de rejudecare? ... (vezi toată discuția)
Lipsa comunicare hotarare proces TincaToniF90 TincaToniF90 Am dat in judecata fostul angajator , iar ultima infatisare la proces a fost in data de 17.01.2013 cand s-a dat si verdictul. Pe site la portal just imi apare ... (vezi toată discuția)
Unde pot consulta hot judec ramasa in pronuntare? boldea_d boldea_d va rog daca imi puteti spune unde as putea sa consult decizia judecatorului ramas in pronuntare? judecatorul a spus ca ramane in pronuntare (judecatorie) si ma ... (vezi toată discuția)