avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara minor

Buna seara.As vrea daca e posibil sa ma ajutați si pe mine cu un sfat:acum 6 ani am divortat si copilul mi a fost mie incredintat el trebuia sa imi plătească pensie alimentara. Au tot trecut ani si el nu da nici un semn ca ar vrea aa plateasca ceva pentru copil, problema este ca el lucreaza in străinătate undeva în Italia si din cate stiu eu fara forme legale .ce as putea face eu in situatia asta??? As vrea sa stiu daca ii pot cere sa renunte la copil sa il trec pe numele meu copilul si numai am nevoie de bani lui.acum cateva zile ma aunat si mi a zis ca el daca vrsa ma poate da in judecata pt ca copilul poate decide singur la cine vrea sa stea.copilul in prezent arw 12 ani.Astept raspunsul dvs va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lory25 , utilizator 10:13, 8 Mai 2015
As vrea sa stiu daca ii pot cere sa renunte la copil sa il trec pe numele meu copilul si numai am nevoie de bani lui

Nu ii puteti cere sa renunte la copil, apoi pare ca a facut-o singur deja.
Pensia e un drept al copilului si ar trebui sa luptati pt dreptul lui.
Numele nu va incurca cu nimic. Puteti incerca sa il schimbati pe cale administrativa, ins anu cred sa reusiti fara acordul tatalui, mai ales daca nu exista un motiv temeinic.
Tatal poate cere ca domiciliul copilului sa fie la el si sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca. Nu cred ca o va face, poate sunt doar amenintari. Va reusi daca reuseste sa dovedeasca ca e in interesul copilului.
Ok lupt pentru dreptul ei dar el dacă nu are un servici stabil acolo in italia ce se poate rezolva?
Sa fie obligat sa plateasca pensie raportat la salariul minim din Romania sau daca dovediti ca traieste in Italia, raportat la salariul de acolo.
Il puteti executa in Romania daca are bunuri aici, sa ii faceti plangere penala pentru abandon.
Ok multumesc mult de tot, eu credeam ca daca nu lucreaza cu forme legale nu pot rezolva nimic.
Se prea poate ca in final sa nu rezolvati nimic, dar macar incercati.
Incercati sa il convingeti sa dea ceva bani de bunavoie.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara; stabilire paternitate oanacocor oanacocor buna ziua. ce sanse de castig am daca dau in judecata pe fostul iubit ptr recunoasterea copilului si pensia alimentara.se poate sal oblige sa faca el testu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie de intretinere din italia, pentru minor Papajenica Papajenica Buna ziua, am si eu o intrebare cum as putea sa procedezi in situatia in care eu sunt divortata am un copil minor iar tatal ei lucreaza in italia , noi ne am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. ma poate ajuta cineva va rog? Boldramona Boldramona Sunt divortata, si am o fetita in intretinere. Fostul meu sotul meu nu mai vrea sa plateasca pensie alimentara pt ca spune el ca nu mai lucreaza.Si-a bagat ... (vezi toată discuția)