avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de fidelitate...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de fidelitate...

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Referitor la sporul de fidelitate.Se arata in contractul colectiv la nivel de ramura ca se acorda salariatilor care au o vechime de 10 ani neintrerupta in oricare din unitatile de cultura.Ce se intampla in cazul salariatilor care au fost transferati dintr-o institutie de cultura in alta institutie de cultura.Au stat doi ani in prima si 8 in cealalta.Se indeplineste conditia vechimii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 14 Mai 2009
Dupa opinia mea textul de lege arata clar ca nu puteti beneficia decat numai dupa implinirea consecutiva si neantrerupta de 10 ani, incadrul aceleasi unitati.
In cazul trasnferului opereaza modificarea locului de munca si a angajatorului, care in lege tocmai asta se urmareste.
Numai daca se reorganiza angajatorul, de exemplu schimbandu-si denumirea, se poate lua in considerare ca ati lucrat la acesta timp de 10 ani neantrerupt.
Sunt de parere ca indiferent daca este vorba de aceeasi ramura, cei 10 ani trebuie sa fie consecutivi in aceeasi institutie.
Avand in vedere ca exista o prevedere similara in CCM la nivelul ramurii invatamant si am auzit de acordarea acestui spor chiar daca angajatorii au fost diferiti(scolile respective) eu spun sa incercati si dvs sa il obtineti daca indepliniti conditiile (vechime de 10 ani, neintrerupta)
Aceast este prevederea din CCM la nivel de ramura de cultura ... personalul cu o vechime neîntreruptă de 10 ani în oricare dintre instituţiile de cultură beneficiază de un spor de fidelitate de 15% din salariul de bază, care face parte din acesta, conform prevederilor legale.
Prin urmare, daca aveti 10 ani de munca neintrerupti in orice institutie de cultura beneficiati de acest spor ... si nicidecum in aceeasi unitate, cum sustin colegii mei.
Va multumesc f mult ptr raspuns.Aveti dreptate.Asa este .Vroiam doar o confirmare.Deja colegi din alte institutii beneficiaza de acest spor tinandu-se seama de faptul ca au trecut dintr-o inst de cultura in alta...si astfel indeplinesc conditia vechimii.

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate lia19 lia19 In Contractul colectiv de munca la nivel de ramura cultura se prevede acest spor de fidelitate in cuanntum de 15% si se arata ca se acorda tuturor salariatilor ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate ramura cultura geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare: Care este cadrul legislativ care reglementeaza ca personalul cu o vechime neîntreruptă de 10 ani în oricare ... (vezi toată discuția)
Continuitate ptr acordarea sporului de fidelitate colibri colibri Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In cazul institutiilor de cultura se da un spor de fidelitate incepand din data de 08 Februarie 2006 .Este ... (vezi toată discuția)