avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cat de vinovat sunt intr-un accident rutier cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cat de vinovat sunt intr-un accident rutier cu vatamare corporala

buna ziua
am avut un accident rutier: la o intersectie de drumuri viram in partea stanga, moment in care m-am trezit cu o batrana. pe sensul drumului pe care vroiam sa intru era o masina acolo in intersectie si de asta nu am vazut batrana. nu era trecere de pietoni. batrana are un picior facturat, nu am avut viteza, fiind curba, in plus nici urma de franare nu au fost. masina nu are nici o zgarietura.
cat de vinovat sunt in situatia asta? batrana poate cere despagubiri? se poate sa cada vina pe amandoi?ce sfat imi dati.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:01, 16 Mai 2009
batrana poate depune plangere si poate cere despagubiri, insa puteti incerca o intelegere cu aceasta, in sensu de a-i plati costul tratamentului , lucru in schimbul caruia aceasta se obliga sa nu depuna plangere.Vinovatia ori nevinovatia se va stabili in urma cercetrarilor
studentica a scris:

batrana poate depune plangere si poate cere despagubiri, insa puteti incerca o intelegere cu aceasta, in sensu de a-i plati costul tratamentului , lucru in schimbul caruia aceasta se obliga sa nu depuna plangere.Vinovatia ori nevinovatia se va stabili in urma cercetrarilor

Nu este adevarat! Codul rutier prevede faptul ca in cazul in care pietonul travereseaza prin alt loc decat pe trecerea de pietoni sau la culoarea rosie a semaforului si este accidentat, iar conducatorului auto nu i se retine nicio vina, culpa apartine in intregime acestuia.

Domnule/Doamna, nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca masina a fost avariata o puteti da in judecata pe batrana pentru reparatii.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
userul a relatat deja ca masina nu are nicio zgarietura.
am inteles ca la un certificat medicolegal de peste 60 de zile intru in latura penala, si indiferent daca rezolv civil tot voi raspunde penal. se poate sa se dea culpa comuna? in acest caz voi raspunde penal?
Sa ne intelegem:
Brom,va explicat destul de clar: NU AVETI NICI O RASPUNDERE,daca situatia este asa.
Nu avem cunostinta despre continutul actelor intocmite de politie,daca sa facut acest lucru,de ce spun martori,etc.
Personal observ in relatare ca inclinati spre o culpa comuna,ceea ce cred ca exista.
Amintiti despre o lipsa de vizibilitate,o masina parcata care va ingreunat vizibilitatea...,curba.
Fara sa va sperii,ATENTIE!
Daca doriti raspunsuri pertinente,oferiti amanunte.
Inportant ce au stabilit organele de politie.:)

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna aleahimi aleahimi S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam \\\\\\"scuze ti-am avariat masina\\\\\\" si un nr de ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)