@Bozzo_NT
1. Este gresita informatia prin care se poate mansarda blocul cu acordul a 2/3 din proprietari. Trebuie acordul tuturor proprietarilor.
2. Aveti mai multe modalitati si cai la indemana pentru a "rezolva" situatia.
Mai intai interesativa care este stituatia acestei mansarde. Au fost modificate documentele cadastrale ? cine este proprietar? in baza caror autorizatii si acorduri s-a construit etc.
Puteti sa cereti in instanta demolarea mansardei si refacerea initiala a acoperisului
Puteti sa acceptati constructia acestia si sa vindeti cota dvs parte
Puteti semnala si abuzul presedintelui care nu a avut grija ca lucrurile sa se desfasoare in mod corect si legal.
Semnalati aceste probleme si inspectoratului de stat in constructii.
Oricum din ce ati relatat acea mansarda a fost facuta in bataie de joc de catre niste vecini cu mentalitate de neaderthal, care isi inchipuie ca pot sa faca ce doresc, fara sa tina cont de semenii lor sau de legile in vigoare.
L. 230/2007 care se refera la asociatiile de locatari, vorbeste printtre altele si de spatii propietate comuna, inclusiv inlocuire/constructie/reparatie acoperis.
Dar, de la acoperis la mansarda, este o distanta foarte ... mare!
De regula, mansarda este construita pe baza unui proiect si emiterea de catre primarie a unui aviz construire.
Se ridica urmatoarele intrebari:
-cine a initiat si a solicitat avizul de construire?
-care este destinatia actuala a mensardei: este locuibila sau este utilizata ca spatii de depozitare.
La o prima impresie, de doresc niste bani de la dvs. Clarificati situatia la primarie si o sa va ...elucidati!
Da, cred ca este vorba de o sarpanta si nu despre o mansarda - asa cum spunea si dl. Ciobanu. Mai banuesc ca baietii nu prea au documentele si aprobarile in ordine, asa ca nu ar trebui sa va complicati prea tare, lasati-ii sa va de-a in judecata.
Cred totusi ca o discutie la sediul as. prop. vor mai clarifica niste necunoscute. Acum, mai toate primariile se feresc ca dracu de tamaie sa mai aprobe construirea unor asemenea trasnai pe blocuri - au fost atatea intamplari nefericite, ultima din cate stiu, undeva in zona noastra, V. Dornei, parca, cand la o vijelie mai mare, intraga sandrama a fost smulsa de pe bloc, a distrus tot ce era prin parcare si cu ”putina sansa” se putea lasa si cu victime.
in alta ordine de idei, o asemenea constructie, daca este facuta ca lumea si cu toate aprobarile necesare, poate fi o optiune serioasa in vederea rezolvarii pe un timp indelungat a problemelor cu terasa, insa dupa cum am spus, toti proprietarii sa fie de acord cu acest lucru. Daca lucrarea este facuta cu ”mesteri populari”, atunci si aspectul sarpantei arata ca naiba, iar calitatea este deja descrisa de dvs...
La asociatia noastra s-a mers pe varianta clasica de rezolvare a problemelor teraselor, mai ales ca acum, calitatea materialelor de hidroizolare a crescut foarte mult si daca mai si gasesti o firma serioasa care sa efectueze aceste lucrari, garantia acestora extinzandu-se undeva la peste 10-15 ani.