avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transport echipamente de munca proprii cu tractor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transport echipamente de munca proprii cu tractor agricol+trailer -autorizare

Daca societatea detine un tractor agricol+trailer, care este inscris in circulatie , pentru efectuarea transportului de utilaje proprii intre 2 judete pe teritoriul Romaniei, de ce documente avem nevoie ?
Este necesara licenta de transport?Sau daca nu ce documente trebuie sa detinem pentru efectuarea transportului rutier de marfuri in cont propriu(transportul echipamentelor de munca dintr-o locatie in alta) ?
Cel mai recent răspuns: gabibotea , utilizator 08:15, 22 Iulie 2014
trebuie licenta de transport in nume propriu , si autorizatie de transport pentru camion/tractor + o copie conforma care trebuie sa stea la bordul camionului/tractorului , adica sa justifice faptul ca nu faceti transport comercial , in urma caruia sa emiteti o factura.
va mai trebuie si autorizatii de gabarit , in caz ca utilajul este mai mare ca dimnesiune decat permite legal trailer-ul . deasemeni , atentie si la inaltime ....tot gabarit este
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
ContSters324606, utilizator
am vazut in lege ca tractoarele agricole sunt exceptate de la autorizare. Sigur daca transport pe trailerul tractat de un tractor agricol(pe drumurile publice) niste utilaje care nu depasesc conditiile legale de gabarit , imi trebuie licenta transport in cont propriu? Ce act normativ prevede acest lucru?
daca este utilaj agricol , nu puteti face transport . nu stiu daca se poate sa apelati la o societate care ofera servicii de escortare.
ca act normativ , prevede tot ce este legat de transportul rutier , idiferent care este natura acestuia ,transport comercial , sau propriu ...
totusi intrebati la agentia ARR de pe raza judetului in care va aflati ...
Astept un raspuns de la un moderator care cunoaste problematica transporturilor mai in detaliu. Intrebarea era : daca pentru un ansamblu tractor +trailer cu care se transporta niste utilaje proprii pe raza a doua judete (pe drumurile nationale) trebuie licenta transport?
Multumesc!
profesia mea este "manager transport rutier de marfuri generale" .
utilajul daca este agricol , nu poate fi inclus in segmentul transport rutier...mai mult , nu puteti trece dintr-un judet in altul decat cu el tot pe platforma sau tailer.


am destule capacitati sa pot da indicatii in acest sens , si am experienta in transport din 2006.
nu v-am dat informatii eronate , v-am spus doar ca nu aveti voie , dar desigur ca nu poate nimeni sa va opreasca sa va puneti "opera" in practica . daca va prin controlorii de trafic de la
ISCTR , va pot spune ca cea mai mica amenda este de 8000 de lei (opt mii de lei) , doar pentru nerespectarea programului de conducere , alte infarctiuni ca a dumneavoastra , sunt mai scumpe .

ca sa vedeti cat gresiti , o sa va intreb cand ati facut ultima revizie tahografului din tractorul dumneavoastra ? ce fel de tahograf detineti ?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare tractor rutier angelmic angelmic Cu respect ii salut pe toti cei care vor reusi sa ma lamureasca intr-o problema destul de complicata, zic eu! Voi cauta sa fiu cat mai scurt! Pe ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)
Contraventie catalin1702 catalin1702 Depasirea gabaritului autovehicolului se poate penaliza si cu puncte sau doar cu amenda?deoarece caram niste tevi care erau cu 1 m mai lungi decat platforma ... (vezi toată discuția)