Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privitor la emiterea Certificatului de atestare fiscala cu privire la datoriile la bugetul consolidat pentru o societate din categoria mijlocie.
Cand se poate depune o cerere de emitere a acestui certificat la ANAF pentru a putea atesta îndeplinirea obligatiilor scadente în luna anterioara? Am tot auzit diverse variante - ca daca cererea se depune mai devreme de primele 7 zile ale lunii nu e ok? Stiu ca la marii contribuabili se poate depune dupa 5 zile...
Daca as depune o cerere pe 1 ale lunii ce informatii primesc pe luna precedenta?
In situatia in care trebuie sa prezint acest document, intr-o licitatie, si trebuie sa ateste faptul ca îndeplinirea obligatiilor scadente în luna anterioara depunerii ofertelor, si spre ex. procedura are loc in jurul datei de 7, daca depun o cerere pe data de 1 ale lunii curente, imi poate emite un certificat care prezinta situatia pana la ultima zi lunii anterioare?
Daca va ajuta cu ceva, va spun ca pentru mari contribuabili se poate depune cererea pe 01 a lunii si se primeste situatia la ultima zi a lunii anterioare, iar termenul de eliberare a CAF este de 5 zile lucratoare.
Certificatul de atestare fiscala se va emite in max. 24 de ore si valabilitatea este nu de 30 de zile de la data emiterii, ci pana in ultima zi a lunii in care a fost emis.