avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Certificat atestare fiscala ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Certificat atestare fiscala ANAF

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privitor la emiterea Certificatului de atestare fiscala cu privire la datoriile la bugetul consolidat pentru o societate din categoria mijlocie.
Cand se poate depune o cerere de emitere a acestui certificat la ANAF pentru a putea atesta îndeplinirea obligatiilor scadente în luna anterioara? Am tot auzit diverse variante - ca daca cererea se depune mai devreme de primele 7 zile ale lunii nu e ok? Stiu ca la marii contribuabili se poate depune dupa 5 zile...
Daca as depune o cerere pe 1 ale lunii ce informatii primesc pe luna precedenta?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Halex , utilizator 14:02, 24 Iulie 2014
Daca stiti ca nu aveti debite,sunteti pe 0,puteti depune cerere oricand.
In situatia in care trebuie sa prezint acest document, intr-o licitatie, si trebuie sa ateste faptul ca îndeplinirea obligatiilor scadente în luna anterioara depunerii ofertelor, si spre ex. procedura are loc in jurul datei de 7, daca depun o cerere pe data de 1 ale lunii curente, imi poate emite un certificat care prezinta situatia pana la ultima zi lunii anterioare?

Multumesc
Certificatul de atestare fiscala preszinta situatia la zi a contribuabilului.
Daca va ajuta cu ceva, va spun ca pentru mari contribuabili se poate depune cererea pe 01 a lunii si se primeste situatia la ultima zi a lunii anterioare, iar termenul de eliberare a CAF este de 5 zile lucratoare.
Certificatul de atestare fiscala se va emite in max. 24 de ore si valabilitatea este nu de 30 de zile de la data emiterii, ci pana in ultima zi a lunii in care a fost emis.

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal ContSters4579 ContSters4579 ...as dori sa va dati cu parerea in legatura cu valabilitatea certificatului fiscal emis in vederea instrainarii unui imobil...codul fiscal precizeaza ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de atestare fiscala ltmocanu ltmocanu Buna ziua. Am facut cerere pe 27 iulie pentru un certificat de atestare fiscala si cand mi l-au dat am vazut ca expira pe 31 iulie. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru daniel20pet daniel20pet Buna ziua !Pot obtine un certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru ?Cei de la Taxe si impozite nu vor sa il elibereze!Imi trebuie pentru orice ... (vezi toată discuția)