Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu sa intri pe prima banda dandu-i prioritate celui care face stanga la semafor pentru a intra pe banda a 2-a. Adica daca eu fac dreapta si intru pe un drum cu 2 benzi nu am voie sa ma inscriu direct pe banda a 2-a daca vine cineva din sens opus care face stanga si are tot verde?
toate drumurile au borduri pe standa si pe dreapta...indiferent de sensul de mers.
banda 1 este prima banda din partea dreapta a sensului de mers...urmatoareale fiind numerotate logic...2...3...
daca esti la semafor si ai verde , si intentia de a face stanga....in primul rand te incadrezi in banda a 2-a....daca ai intentia de a merge inainte , ramai pe banda 1. nu poti sa tai fata cuiva de pe banda 1 , cu intentia de a face stanga....
cunosc si legislatie in circulatie din '97 , si nu am avut nici un eveniment , decat o singura depasire a vitezei legale...si am stat 3 luni fara permis. de atunci m-am lecuit .
deasemeni cunosc legislatiile de circulatie din Ungaria , Austria , Polonia...Germania....state pe care le tranzitez .
poate nu m-am facut inteles....este vorba de drumul pe care intri....
cel care a facut dreapta este obligat sa intre pe banda 1 a drumului si sa-i permita celul care a facut stanga sa intre pe banda a 2-a?......adica ei sunt in acelasi timp pe punctul de a intra pe un drum cu 2 benzi, nu mai ca cel care face dreapta vrea sa intre pe banda 2 astfel incat cel care face stanga trebuie sa-i dea prioritate......este ok asa?
acum am inteles ....de prioritate de dreapta banuiesc ca s-a auzit...se aplica aceeasi regula ca si in cazul unui giratoriu ! adica cel cu intentie de a face dreapta , o sa aiba intaietate...iar cel care face stanga este obligat sa cedeze .