Dragi colegi, dragi forumisti.
Expun spre dezbatere urmatoarea speta:
Sotul beneficiaza in prezent de indemnizatie CIC pt copilul nr.1 pana in luna septembrie 2009, in urma suspendarii CIC de catre mama in luna octombrie 2008, care s-a intors la serviciu.
Mama naste in luna ianuarie 2009 si indeplineste conditiile prevazute legal pentru acordarea indemnizatiei CIC pentru copilul nr 2.
Depune dosarul pentru indemnizatie, si primeste raspuns (verbal, deocamdata) ca nu pot ambii parinti sa beneficieze de indemnizatie CIC simultan, chiar daca e vorba de copii diferiti si fiecare indeplineste conditiile legale pentru acordarea acesteia.
Ce parere aveti? Care considerati ca sunt prevederile legale care interzic acest lucru?
Multumesc anticipat pentru pareri
Sa divorteze , e mai simplu si rapid asa decat sa astepte raspunsul functionarilor :).
Maine incerc si eu sa ma interesez sa vedem si pe Iasi ce parere au , si revin cu un raspuns, in masura in care il primesc .
Practic nu stiu ca legea sa ingradeasca acest drept asa cum este expus in speta. Este o situatie atipica , si in astfel de cazuri un raspuns oficial poate intarzia sau poate fi in prima faza eronat . Nu am indoieli ca vei urmari cazul si ne vei spune si noua deznodamantul si motivatia .
Toate bune,
andreea
Desi am retineri sa intervin, nu mai sunt la zi cu aceasta indemnizatie, am gasit totusi in normele la OUG 148 urm art:
Art. 8. - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă o singură indemnizaţie.
oare el sa stea la baza respingerii ?!
e un caz interesant dar solutia andreei este si mai si :)) =D>
grace_r: Da, intr-adevar asta am gasit si eu, insa cred ca se refera la cazul uneia si aceleiasi persoane beneficiara de indemnizatie. In speta mea este vorba de 2 persoane diferite si 2 copii(nasteri) diferite.