avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

buna ziua,
la verificarea dosarului pentru somaj mi s-a spus ca nu se ia in calcul decat ce este trecut in carnetul de munca. am lucrat 5 luni la Bucuresti si nu am avut in acel moment carnetul de munca si prin urmare nu apare operat acest lucru. dar am atat contractul de munca cat si decizia de incetare de acolo, plus ca in sistemul lor informatic am vazut ca figureaza ca am lucrat acolo. atunci de ce nu se ia in calcul acest lucru? mi s-a spus sa merg sa rezolv la Bucuresti-sa-mi opereze in carnetul de munca-este vb de 5 luni in anul 2009. ultimul loc de munca este tot de la Buc. 2011-2014 si nici acesta nu apare in CMunca dar acesta se ia in calcul. ma puteti lamuri?
multumesc,

daca am o adeverinta de vechime de la acea societate este in regula? se va valida la somaj?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
bogdanstan80, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdanstan80 , utilizator 16:05, 30 Martie 2015
1. Perioada lucrata dinainte de 01.01.2011 puteti merge la ITM sa va completeze carnetul de munca cu perioada lipsa.

2. Pentru perioada lucrata de dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza in carnetele de munca, angajatorii fiind obligati la solicitarea scrisa a fostilor salariati sa elibereze adeverinte de vechime.

3. Faptul ca nu figurati in baza de date a AJOFM-ului inseamna ca angajatorul dvs nu a depus declaratiile lunare privind contributia la somaj.

4. Adeverintele de vechime fac dovada vechimii in munca la acea societate.
de la itm bucuresti mi s-a spus ca tb sa ma duc la societatea unde am lucrat, dar daca am adev de vechime de la ei mai necesita sa fac aceste drumuri sau e suficienta aceasta adeverinta pentru a fi luata in calcul la somaj? de la ajofm ploiesti s-a scos din calculator o situatie cu vechimea pe care aparea si aceasta institutie.
Daca aveti adeverinta de vechime eliberata de societate,atunci cei de la AJOFM trebui s-o ia in considerare.

Despre ce societate este vorba?
un hotel din Bucuresti.

ma am o intrebare la dvs: am fost sa iau de la Anaf adev de venit-cea solicitata pt somaj. de la ajofm m-au pus sa intreb ce reprezinta " declaratie informativa 205 47430678/03.03.2014" asta scrie in adeverinta. sunt si eu curios ce inseamna.
Este vorba despre formularul 205 "Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit.

Declaraţia se completează şi se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării,
reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, conform Titlului III din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

p.s.
in principiu, societatile comerciale din Bucuresti care au in proprietate hoteluri au detinut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca,fapt care a determinat inspectorul ITM sa va indrume la acel angajator fie pentru completarea carnetului de munca, fie pentru eliberarea adeverintei de vechime.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)
Buna seara. plata concediu de maternitate CONSTANTIN CRISTINA CONSTANTIN CRISTINA Am si eu o problema......am 3 luni de sarcina si in luna octombrie imi expira contractul de munca, lucrez in aceasta firma de 1 an si 10 luni, in momentul de ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)