avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract pentru curent electric fara acte de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract pentru curent electric fara acte de casa

Buna ziua,

As dori sa cer un sfat pentru o mare problema. Eu stau intr-o casa nationalizata, care a fost retrocedata, dar proprietarul nu m-a evacuat inca (si asta de cativa ani) si nu a incheiat contract de inchirirere cu mine. Din ce am aflat, proprietarul e un strain si nu este in Romania.
Am avut curent electric de cand casa era a statului, dar contractul nu era pe numele meu ci al unui fost chirias, am vrut sa fac contract pe numele meu cu Primaria, dar a intervenit procesul si dosarul meu la Primarie s-a anulat cand a fost casa retrocedata. Insa nu a venit nimeni de la Enel sa taie curentul, timp de ani intregi. Asa ca am avut curent "gratis" in mod legal. Nu m-am conectat ilegal, am contor bun si sigiliile sunt intacte. Nu a fost furt de curent.
Situatia nu putea dura la nesfarsit, anul acesta a venit un echipaj Enel si a taiat curentul. Dar cum nu a fost furt, am primit un proces-verbal si un act prin care platesc o suma de bani drept despagubire.
Dar nu mai am curent. Cum pot sa am din nou curent, legal, cu contract? Eu nu am niciun fel de acte de casa, stau fara forme legale.
Ce optiuni legale am? Nu pot sa ma mut, as ajunge in strada. Fireste, pot fi oricand evacuat, dar as vrea sa am conditii mai bune pana atunci.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Enel antoniamaria1 antoniamaria1 buna ziua,acu 3 ani am cumparat un apartament intr-un imobil unde exista un singur contract de curent pt toate apartamentele,si toate facturile veneau la ... (vezi toată discuția)
Folosirea curentului de pe casa scarii ionutz_g ionutz_g Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: m-am mutat intr-un apartament nou dintr-un imobil care nu este inca bransat la reteaua de energie electrica a ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)