avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Gradinita cu program prelungit
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Gradinita cu program prelungit

Buna ziua! Am 2 copii de varsta prescolara. Locuim intr-o comuna in care exista o singura gradinita de stat, cu program prelungit. As fi vrut sa duc copiii doar la program scurt, dar mi s-a spus ca nu e posibil. Dar gradinita cu program scurt in comuna nu exista. Problema e ca in timpul concediului de crestere pentru cel de al doilea copil, postul pe care eram angajata s-a desfiintat, iar salariu sotului nu este suficient pentru a achita taxele de gradinita, din care masa ar fi in jur de 200 de lei pentru fiecare copil. Din acest motiv, as fi vrut sa duc copiii la program scurt, pentru a beneficia de programele educative, dar sa nu ia masa acolo. Mi s-a spus ca nu e posibil. Atunci copiii nu au dreptul la invatamant prescolar gratuit? E normal, adica exista prevederi legale in acest sens? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:20, 25 August 2014
In aceasta situatie, sunt obligati sa inscrie si copiii pentru program normal, in conditii de program normal. Daca refuza, sesizati ISJ. Nu au voie sa refuze inscrierea, si daca au solicitari mai multe, pot infiinta o grupa.
Multumesc frumos pentru raspuns. Exista vreo prevedere lagala in acest sens? Multumesc!
Buna ziua,
exista o lege in care se mentioneaza programul de functionare pt cresele cu program prelungit?
Am un baietel la o cresa de stat cu PP si orar-ul cresei este pana la ora 18:00 dar mie imi spun doamnele de acolo ca tre sa-l iau acasa cel tarziu la ora 17:00. Nu mai vorbesc de faptul ca dupa-amiaza e doar o singura educatoare la peste 15 copii care nu face fata. Baiatul meu nu doarme pre mult la amiaza si ele il tin in pat pana se trezesc toti copii. El plange si apoi ma suna sa merg mai rpd dupa el ca nu mai sti ce sa-i faca si trezeste pe ceilalti copii.
Multumesc
Programul creselor este stabilit de catre conducerile acestora. Ganditi-va ca au si ei un nr. de ore de serviciu, daca stau peste program nu le plateste nimeni ore suplimentare. Programul normal este 7,30-17,00.
Buna ziua,
asta nu este program prelungit. De fapt pentru cei de la stat acesta este un program foarte prelungit. Ma mir de ce este alta ingrijitoare dupa-amiaza.....Sotia mea lucreaza pana la 5 si eu pana la 6. Cine babau il scoate la 5 fara? Aaaaaa, era sa uit. daca le pui ceva in plasuta ti-l tin pana la ora 6.......Ce spuneti de asta?

Oricum va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

La început de drum... Alexa_Lina Alexa_Lina Buna seara, As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii). Mentionez ca sunt suplinitor la o ... (vezi toată discuția)
Bucatar cantina din sistemul bugetar ContSters301050 ContSters301050 As dorii sa stiu cum arata si ce contine contractul colectiv de munca, fisa postului si efectivul de copii pt un bucatar la 8h. (vezi toată discuția)
Program la gradinita ani355 ani355 Buna ziua, Are dreptul parintele (tutorele legal) sa scoata dupa masa de pranz copiii inscrisi la gradinitele cu program prelungit? (vezi toată discuția)