avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa dovedesc ca vecinul ma deranjeaza cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa dovedesc ca vecinul ma deranjeaza cu muzica ziua si noaptea?

Buna ziua,
locuiesc la casa si am o problema cu un vecin. Dansul asculta muzica cu boxele in curte, zi sau noapte. Problema dureaza de 1 an si s-a acutizat.
Am apelat la politie dar se pare ca nu doreste sa-l deranjeze pe acel vecin, spun ca nu au ce sa-i faca, chiar imi sugereaza ca ma amendeaza pe mine pentru solicitari nefondate.
Cum pot eu in mod legal sa adun probe si sa dovedesc ce imi face acest vecin, intr-un proces civil pentru daune?
Chiar nu exitsa vreo modalitate sa il fac sa se opreasca?
Daca il inregistrez audio sau video pot pati ceva?
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
adrian_george, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_george , utilizator 23:37, 18 August 2014
Ati apelat la politie, dar cum? Ati facut sesizare orala sau in scris?
Mergeti din nou la politie, faceti o plangere in scris, o depuneti acolo si ei sa va dea un nr.de inregistrare la care trebuie sa va raspunda.

Puteti sa filmati, sa inregistrati pe vecinul dvs a ceea ce face, este o dovada ca proba.

Legea pe care vecinul o incalca este Legea nr.61/1991
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00–8,00 şi 13,00–14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban

Politia trebuie sa stie de aceasta lege, dar se pare ca se fac nevazuti, nu vor sa se implice si totusi sunt platiti si din banii dvs.
Am facut sesizari si scrise si verbale, degeaba. Initial am vorbit omeneste si la politie ca sa nu fac probleme vecinlui.
Daca filmez si inregistrez, este pe proprietatea dansului, si legal nu am voie.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
adrian_george, utilizator
adrian_george a scris:

Am facut sesizari si scrise si verbale, degeaba.


Si daca ai facut sesizare (plangere) in scris, ai cerut nr.de inregistrare?
Nu ti s-a raspuns la plangere?
Mergi mai departe la IPJ superiori, reclama la comandatul politiei judetene despre abuzul in serviciu a acestui politist care nu vrea sa va rezolve cazul din plangerea depusa de dvs.
Tot asa sa faci, depui plangere in scris si soliciti nr.de inregistrare.
Am inteles, depun pe linie ierarhica mai sus plangeri si sesizari.
Vedem ce se intampla.

Multumesc.
Am o intrebare: de ce toti politistii imi spun ca pana la ora 22 au dreptul sa asculte la orice nivel muzica?
"Se alica Legea pe care vecinul o incalca este Legea nr.61/1991
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;" in alte conditii?
De ce in lege avem si punctul 25 si 26? Oare ca la 26 se specifica muzica insemna ca e voie pana la 22 si nu se aplica pct 25?

Mi se pare aberant.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
adrian_george, utilizator

Alte discuții în legătură

Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Conflict cu muzica foarte tare danmihai65 danmihai65 - daca o anumita persoana asculta aproape toata ziua muzica data la maximum exista vreo modalitate legala de a-l opri? Legea 61 ofera dreptul de a asculta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)