avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie recuperatori

buna ziua!

in urma cu cativa ani (prin 2008) am facut un imprumut la banca, iar la putin timp dupa aceea am facut si un card de credit cu limita de sold (undeva la 3 salarii). am platit 4 ani ratele aferente la cele 2 datorii, dar au intervenit niste prob in familie si efectiv nu am putut sa mai platesc la niciuna dintre ele. intre timp cei de la banca au cedat cele 2 creante unei firme de recuperari, de Credit Express este vorba. mi.au trimis scrisori pret de cateva luni si pana la urma i.am contactat si am stabilit niste plati lunare mai modeste (asta doar la telefon) iar dansii au spus ca nu pot sa ma pasuiasca prea mult timp si ca trebuie sa gasesc cumva o cale astfel incat sa pot plati integral cele 2 datorii. bineinteles ca nu am de unde, tot ce am este un amarat de salariu minim pe economie, iar de ajutat nu ma poate ajuta nimeni, mama are si ea rate la banca pe care abia reuseste sa le achite, iar tata este decedat....acum intrebarea mea este:


chiar daca efectuez acele plati stabilite la telefon in fiecare luna, recuperatorii ma pot da in judecata astfel incat sa fiu executat silit? (in cazul meu imi pot face poprire din salariu 50% dat fiind faptul ca am 2 conturi)!!!


multumiri anticipate!
In caz de neplata sau neincheiere de angajament de plata-cu acordul creditorului,
recuperatorul va demara procedura de executare slita prin poprire 1/2 drepturi salariale
Ar fi bine sa mergeti la avocat cu actele pentru analiza.
Poate s-a prescris sau se analizeaza cand s-ar prescrie datoria.
Recuperatorii merg f mult la cacealma.
Am intalnit multe cazuri de cacialma dar i-am prins.
Tot asa si avocatul dvs. isi poate da seama.



Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
yonutz113 a scris:
chiar daca efectuez acele plati stabilite la telefon in fiecare luna, recuperatorii ma pot da in judecata astfel incat sa fiu executat silit?

Da, va pot executa silit, din pacate !


yonutz113 a scris:
(in cazul meu imi pot face poprire din salariu 50% dat fiind faptul ca am 2 conturi)!!!

Da vi se poate pune poprire pe 1/2 din salariu, ba mai mult daca aveti imobil vi-l pot executa silit, din pacate !
daca nu e vb de o datorie de peste 10 mii de lei, nu vi se poate executa imobilul ( in caz ca aveti unul), iar dreptul creditorului nu e prescris din pacate pt dvs, va trebui sa platiti. Probabil ca daca v-ati inteles pt plata, sa respecte intelegerea.
nu am niciun imobil pe numele meu....doar un amarat de salariu...
de curiozitate in cat timp ar putea demara procedura de executare silita prin poprire???
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita - firma de recuperare doina_mystery doina_mystery Buna ziua, In anul 2003, iunie,in timp ce lucram la o firma am beneficiat de o descoperire de card de salariu de 11 mil.lei vechi( 3 salarii), suma care ... (vezi toată discuția)
Executare silita sebi8933 sebi8933 Buna ziua, Am un credit ipotecar si unul de nevoi personale incheiate in 2008 la aceeeasi banca .Din anul 2011 venitul net mi-a fost diminuat de catre ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)