avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Garantie apometru?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Garantie apometru?

Buna ziua,

Ma confront cu urmatoarea problema: apometrele din blocul nostru au fost schimbate in urma cu doua saptamani de catre o firma cu care s-a inteles ascoiatia de proprietari. In urma cu 3 zile s-a rupt inelul care inconjoara apometrul la apa rece. Nu stiu exact cum se numeste acesta. Acel inel s-a rupt singur, de fapt a plesnit cu singuranta… posibil fiindca a fost strans prea tare. L-am gasit cazut jos. Asta e singura explicatie pentru ca apometrul are carcasa din plastic si nu prezinta nici cea mai mica urma de zgarietura sau lovire. Am anuntat in acea zi presedintele blocului, acesta a venit si a constatat, urmand ca sa contacteze firma care le-a montat sa vina si sa inlocuiasca acel inel.
Cei de la firma cand au venit si mi-au cerut suma de 27 de lei spunand ca acel inel a fost rupt din vina mea, desi inelul si apometrul nu prezinta nicio urma de zgarietura. Am refuzat sa platesc cei 27 de lei mai ales ca nu ofereau chitanta si le-am spus ca ar trebui sa il schimbe gratuit, conform garantiei. Acestia au refuzat sa il schimbe si au plecat. Am incercat sa discut problema cu presedintele blocului, pe care il banuiesc de lipsa de bunavointa (am motivele mele sa cred asta), dar acesta spune acelasi lucru si anume ca inelul s-a rupt din vina mea. Imi puteti spune daca ruperea inelului intra in garantie? Sau ar trebui sa renunt la principii si sa platesc cei 27 de lei?
Cel mai recent răspuns: Dinte , utilizator 17:16, 28 August 2014
Daca ar fi plesnit singur , n-ar fi cazut pe jos. Ramanea asa crapat infiletat acolo pe apometru.
Sa nu aveti probleme cu furnizorul de apa din pricina asta , puteti fi acuzat de manipulare ilicita a apometrului . Aparatul respectiv este sigilat , si in zona aceea nu aveti voie sa umblati la nimic.
A cazut doar jumatate din el, din cate am observat acel inel uneste cele doua parti ale apometrului. Stiu ca aparatul respectiv este sigilat, de aceea nu am umblat la nimic si am anuntat imediat presedintele blocului care a venit si a constatat. Cred ca nu pot fi acuzat de manpulare ilicita a apometrului. Mai ales ca este nou, are doar 2 mc consumati pe el. Problema mea este ca firma care l-a montat refuze sa schimbe acel inel care intra in garantie.
problema despre care v-am scris , va apare in momentul cand vor veni sa citeasca apometrele . In mod sigur ei o vor califica drept tentativa de frauda. Pe ei ar trebui sa-i anunati , furnizorul de apa local.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Nu are treaba furnizorul de apa cu apometrele din apartamente, cam greu de crezut ca acel "inel" care uneste cadranul superior de partea inferioara sa se rupa in doua si sa cada, daca nu este lovit sau nu a fost crapat la montare este greu sa crape singur.
Doar cei care au montat apometrele stiu a cui este vina, greu sa stie cineva de aici.
Firma care l-a montat si va asigura garantia trebuie sa va dea chitanta in cazul in care va cere bani, ei nu pot incasa bani fara acte justificative.
Ramanea asa crapat infiletat acolo pe apometru.

Daca este vorba despre inelul de aplicare sigiliu,acesta nu este infiltat pe corpul apometrului,tocmai pentru a permite pozitionarea optima la instalare
problema despre care v-am scris , va apare in momentul cand vor veni sa citeasca apometrele

De regula indexul consumului utilitati se raporteaza lunar fie de catre beneficiar proprietar fie de catre reprezentantul asociatiei de proprietari
Furnizorul de apa nu are probleme cu proprietarul consumator individual in conditiile in care exista incheiat contract furnizare utilitati cu persoana juridica asociatia de proprietari
Eventual daca sunt incheiate contracte individuale si exista proiecte pilot,furnizorul de servicii preia indexul consum de la consumatorul individual periodic,urmand a face verificari din 6 in 6 luni
Referitor la garantie,numai unitatea care asigura service-ul apometrelor poate sa clarifice distinctia intre garantie apometru respectiv functionarea tehnica a acestuia si garantia anexelor sigiliu, inel de fixare sigiliu ,piese legatura apometru instalatie
De ex.ruperea sarmei cu care este aplicat sigiliul de plumb de inelul de plastic care fixeaza corpul apometrului de diferite culori de fata transparenta - datorata de regula corodarii,nu intra in garantie si inlocuirea se realizeaza contra cost
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari imi cere sa platesc mai multi mc de apa decat indica apometrele julycraiova julycraiova ina urma cu o saptamana comitetul de conducere al asociatiei a venit pentru a controla apometrele,specific ca nu au verificat decat 2 apartamente de pe scara ... (vezi toată discuția)
Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)