avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Statul are dreptul sa imi opreasca din salariu in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Statul are dreptul sa imi opreasca din salariu in locul unui asigurat social, in cazul in care acesta nu are pensie?

Buna ziua. Tatal meu este internat intr-un centru al DGASPC de 9 ani, cu gradul I de invaliditate, insa nu are pensie deoarece nu am reusit in acesti ani sa ii recuperez anii de munca pentru intocmirea dosarului de pensionare anticipata. Pana reusesc sa adun adeverintele de la angajatori, (care au intrat in neant), asistenta sociala de la centru ma ameninta ca imi ia 85% din salariu, reprezentand contributia tatalui meu la centru. Ea argumneteaza ca sta pe spinarea lor si ca daca nu le aduc dosarul de pensie mai repede, ca sa poata incasa suma de bani, ma executa pe mine. Din cate stiu, probabil statul ii tatalui acorda un minim de ajutor social si o pensie pe caz de boala, pe care oricum centrul o ridica, nimic de zis. Precizez ca tatal meu are 62 de ani si mai are nevoie de 8 luni de recuperat pt a a iesi anticipat. Nu stiu de cate ori s-a schimbat sistemul de pensii, insa sper sa reusesc sa intocmesc dosarul. Afirmatia asistentei sociale are vreo baza legala sau merge doar la intimidare? Oricum am minim pe economie si un copil de intretinut, prea mult nu ar avea ce sa imi ia din salariu....Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie kuykpopyk kuykpopyk Buna ziua... As dori sa stiu daca pot iesi acum la o pensie(Partiala...aticipata....de boala). Sunt nascuta pe 5 ianuarie 1961 si lucrez din 1980 (33/34 ani). ... (vezi toată discuția)
Pensionare de invaliditate (pe caz de boala) CristoR CristoR Buna ziua, Mama mea sufera de poliartrita reumatoida si are pensie de handicap incadrata la gr.II accentuat. Mentionez ca este nascuta in data de 13.06.1963 ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda pensia de handicap grav in caz de internare intr-un centru social ,asil avramescumariana avramescumariana Ma numesc AVRAMESCU MARIANA ,sint asistent personal al d-nei PUETE MARIA,din BERBESTI jud.VALCEA,,de 98 ani..cu pensie de handicap grav,si o pensie cu ... (vezi toată discuția)