avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme cu copilul unui vecin
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme cu copilul unui vecin

de ceva vreme am probleme cu un vecin, copilul lui nu imi lasa copilul in pace si il injura se ia de el când ma duc sa vorbesc cu el nu se rezolva nimic,si sa luat si sotia de copil si a injurat-o fapt pentru care sotia la tras de ureche,de aici pornind un adevarat circ cu jigniri amenintari si calomnie, ca se duce la politie ca i-am batut copilul ca ne da in judecata si ne ia toti banii.eu cred ca acest scandal a fost cu buna stiinta regizat de ei ca sa scoata ceva bani de la mine. ce pot sa fac in asemenea conditii sau ce demersuri pot sa fac. va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
peterlaurentiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: vsu , utilizator 07:39, 23 Septembrie 2014
A gresit sotia dv cand ati apreciat ca aplicand sanctiune fizica copilului vecinului,veti solutiona disputa
Eventual,daca aveti probe/martori,puteti formula plangere pentru savarsirea infractiunii de amenintare
De acord. Stiu ca deseori copiii pot fi agresivi, dar suntem adulti si nu ne pierdem firea cu ei.

Nu stiu de ce e agresiv respectivul copil, cine l-a invatat etc.; depinde de varsta, de modul in care se ia de copilul dv. ce anume puteti intreprinde sau nu. Depinde de multi factori, inclusiv de relatia pe termen lung cu vecinul, atat pentru dv. cat si pentru copil.
Indiferent ce face un copil al meu, nu prea mi-ar placea sa aflu ca e luat de ureche de cineva, fie el un educator, vecin sau politist.
De asemenea, nu inteleg ce inseamna ca "si sotia s-a luat de copil", caci legea ne spune ca nu trebuie sa ne luam de copii.
Din pacate, mesajul transmis de sotie catre copilul vecinului a fost ca acesta a procedat bine. Cand agresam un copil agresiv nu facem decat sa-i spunem ca asa e normal sa se procedeze in dispute.

Sigur, pe de alta parte nu am prea multe detalii si nu stiu cat de grava sau nu a fost situatia sau situatiile, de cand dureaza etc.
Veniti cu detalii despre dispute, ca sa stim unde sa va orientam.
nu a fost pentru prima data când vorbeste urat si injura am vorbit de multe ori cu parintii copilului dar nu sa luat nici o masura el vorbind tot asa urat(adica sa te injure foarte porcos)pentru varsta de 9 ani sa spui sa suga ...... si parintii sa nu ia nici o masura !
Daca asta e conceptia lor de educatie, e treaba lor, fiecare vorbeste in casa si pe strada cum i se nazare, e libertate de exprimare.
Nu cred ca ne intelegem: CARE E AGRESIUNEA acelui copil impotriva copilului dv.? Va deranjeaza doar stilul lor de viata si de a-si educa copilul sau exista alt discomfort pe care vi-l creeaza?, asta incerc sa inteleg.
de fiecare data se ia de copilul meu si il bate,injura ,arunca cu pietre in el si altele se si de alti copii nu e numai cazul meu si le spunem la parinti ceea ce face si sa il mai calmeze dar degeaba,ce ar trebui sa fac sa il tin in casa si sa imi fie frica sa il las afara doar când eu ies afara sau ce sa fac,daca ei sunt de etnie roma ar trebuii sa imi fie frica sa las copilul afara ca ei fac legea sau cum sa fac sa ma baricadez in casa si sa ies afara doar dupa 12 noaptea pentru ca copilul meu sa fie in siguranta .nu ma deranjeaza stilul lor de viata dar nici nu pot sta nepasator când vad ca fiul meu vine de fiecare data in casa plângând si batut puneti-va in situatia mea am incercat de vorba buna si nu o data dar nu sa luat nici o masura am impresia ca o fac inadins si ca vor sa ma faca sa le dau bani.

Alte discuții în legătură

Sot cu copii din prima casatorie; cum poate proteja actuala sotie astfel ca, copii din prima casatorie sa nu poata revendica bunurile dobândite pe timpul casatoriei cu actuala sotie Secosan Secosan Doredc sa stiu care este procedura legala ca sotul care are copii din prima casatorie sa poata proteja actuala saotie astfel ca, copii din prima casatorie sa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie gradinita de stat anonimul2010 anonimul2010 Buna ziua, nu stiu daca postez unde trebuie dar va rog sa ma ajutati.... baietelul meu de 4 ani a inceput gradinita la stat program scurt unde am cotizat cu ... (vezi toată discuția)
Baiat 11 ani ataca, ameninta si loveste copiii loc de joaca profi sector 6 cgdr cgdr Buna ziua, Sunt mama unei fetitie de 11 ani Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: In data de 01.04.2021, fetita mea, 11 ANI, in zona locului de joaca ... (vezi toată discuția)