avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturile parintesti

buna ziua!
as dori parerea domnilor si doamnelor avocat in urmatorul caz:
divort cu minor incheiat prin hotarare judecatoreasca astfel:minorul incredintat mamei ,custodie comuna si plata pensiei alimentare, vina exclusiva a paratului(aici este discutabil pentru ca marturiile unor martori i reclamantei au fost nu tocmai in concordanta cu realitatea, putin cosmetizate in favoarea acesteia).
acum, reclamanta care locuieste in afara tarii impreuna cu copilul aflat la scoala acolo, doreste custodia unica asupra copilului.
intampinarea facuta suna astfel: doreste acest lucru pe motiv de distanta, consum de alcol si violenta (ceea ce nu este adevarat) precum si pentru faptul ca in opinia sa paratul nu prezinta garantii morale(????).
As dori sa stiu daca aceste lucruri se pot si trebuie in acest caz dovedite.
Ce sanse de success are reclamanta ?
Ce martori si cat cantareste marturia lor in acest caz?
astept cu mare interes raspunsurile dvs.

am uitat sa mentionez poate cel mai important aspect si anume ca intre parat si copil exista atasament, ambii sufera din cauza acestei despartiri.paratul metine legatura cu acest copil,il viziteaza si contribuie material la cresterea sa.
Cel mai recent răspuns: maria8888 , utilizator 23:12, 15 Septembrie 2014
Unica sau in comun.. tatal nu pare ca exercita in vreun fel autoritatea parinteasca. Are dreptul in orice situatie la vizita.
Sa trimita intampinare si sa ceara respingerea cererii, sa incerce sa combata motivele reclamantei. Va e de folos un avocat.
Cand un parinte e decazut din drepturile parintesti, celalalt exercita singur autoritatea parinteasca, cand insa un parinte exercita singur autoritatea parinteasca nu inseamna ca celalalt e decazut din drepturi, insa corect, nu va mai avea atatea cate are acum. le are pe hartie ca in fapt sunt la distanta si nu prea si le exercita.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Nu pot negocia? Ce doreste practic celalalt parinte, ce concesii isi pot face ca sa fie mai bine tuturor, mai ales copilului?...
NU stim varsta copilului, tara unde sunt si nici cum de s-a ajuns la situatia de studiu in alta tara. Slabe date.
negocierea nu se poate face intre parinti.celalalt parinte doreste decaderea din drepturile parintesti a celuilalt pe urmatoarele motive:distanta unul este in romania celalat in danemarca,consum de alcol si violenta(nu se specifica fata de cine),copilul studiaza in danemarca pentru ca mama lucreaza acolo. copilul are 8 ani.
tatal a semnat procura pentru copil pentru a putea pleca inapoi cu mama din tara si nu ar fi o problema acest lucru ori de cate ori ar fi nevoie insa mama isi doreste si acest drept de libera circulatie cu copilul si chiar sa foe intrerupte orice legatura intre copil si tata.
Puteti incerca, eu una nu vad temeiuri. Ba mai mult, ultima propozitie e considerata de legea romana ca fiind impotriva interesului copilului.
va multumesc dna avocat.eu vorbesc din partea tatalui respectiv a paratului.sper sa nu i se accorde custodie unica mamei.ar fi posiibil ca aceasta sau copilul sa fie audiati?

Alte discuții în legătură

Buna seara. o intrebare,va multumesc anticipat. exercitarea autorității ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. O intrebare,va multumesc anticipat. Exercitarea autorității parintesti de către un singur părinte inseamna acelasi lucru cu decăderea din ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva demir_crina demir_crina cum pot sa obtin custodia definitiva a unui copil nascut din concubinaj? (vezi toată discuția)