avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ JUDICIAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ JUDICIAR

Am chemat in judecata pe ceilalti doi coproprietari . Eu impreuna cu unul dintre acestia avem acte de vinzare cumparare , al treilea act de mostenire . Eu impreuna cu cel care act de vinzare cumparare am ajuns la invoiala , adica suntem de acord sa renuntam la cladire in favoarea celui care act de mostenire . Acela doreste acest lucru , de fapt a asi cerut asta in documentul " intimpinare - cererereconventionala " depusa de avocatul lui . Ideea n-a venit noua celor care avem act de vinzare cumparare mai tirziu . Oricum celalalt nu prea avea de gind sa ne despagubeasca . Credeti ca este oportun sa cerem instantei sa-i repartizeze toata casa iar pe acela sa-l oblige sa ne despagubeasca in numerar ?
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 16:16, 15 Septembrie 2014
Prin atribuirea bunului supus partajului uneia dintre parti, cealalta parte (in cazul dumneavoastra, parti) au dreptul la o sulta (despagubire constand intr-o suma de bani). Puteti sa precizati in scris ca doriti sa ii fie atribuit bunului persoanei cu act de mostenire. Ca sa fiti sigur de valoarea imobilului, parerea mea este ca este oportun sa solicitati proba cu expertiza, pentru a se stabili exact suma.
da , s-a facut aceasta expertiza si se cunoaste valoarea . pacat ca nu ne am gindit mai devreme . dar cel care are actul de mostenire s-ar putea impotrivi ? suma pe care ar trebui sa o plateasca este cam mare pentru el...aveti idee cam care ar fi termenul maxim pe care l-ar acorda instanta pentru plata despagubirii ?
Despagubirea se dispune prin sentinta si puteti sa o puneti in executare termen de 3 ani de zile. Nu va stabili esalonat, ci toata suma prin sentinta.
dar se da un termen ? 2 luni - 6 luni sau ceva asemanator ? sau se stabileste suma si se plateste cum ? cind vor piritii acestia ? daca nu au bani ce facem ? este cam incurcata ...va rog frumos lamuriti ma cit de cit sa stim la ce ne asteptam macar . multumesc anticipat
Daca partile au cerut, se poate da. Dar termenul nu e in avantajul celui care are de incasat, ci a celui care plateste.
Dv. il puteti executa in prima zi dupa ce hotararea devine definitiva (in caz ca nu a platit pana atunci).

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)
Neplata sultei la termen- consecinte? ContSters326883 ContSters326883 Daca nu se plateste sulta in termenul stabilit de catre instanta care sunt consecintele ? Se scoate imobilul la licitaie ? Pe ce se pune executarea silita ? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters322842 ContSters322842 Suntem trei copropr. fiecare 1/3 ideal . Un copropr. a deschis actiune si ne-a chemat in instanta . Reclamantul si unul dintre copropr. au platit taxa de ... (vezi toată discuția)