am lucrat in perioada 02 10 2006
/21 05 2009 la o societate,si alti 5ani in urma la alte 3 societati,acum sunt in somaj si mi s-a calculat o indemnizatie de somaj de 467 RON pe o perioada de 9 luni ,este corect?
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat in functie de stagiul de cotizare:
- 6 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni pentru cel putin 5 ani;
- 12 luni pentru un stagiu mai mare de 10 ani.
Persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a OUG nr.28/2009 , dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu trei luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia.
La acest procent se adauga pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate. Sumele diferentiate se aplica astfel:
- 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
- 5% pentru un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 7% pentru cel putin 10 ani;
- 10% pentru cel putin 20 de ani.
La calcul se ia intreaga vechime in munca acumulata pana la data intrarii in somaj.
Alte discuții în legătură
Somaj!!!
cossi
As avea si eu niste intrebari despre somaj. S-a modificat perioada de acordare a somajului pentru o vechime de 4 ani? S-a modificat cumva indenmizatia de ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj
Alin Gheorghe
buna ziua! o intrebare va rog...cum se calculeaza indemnizatia de somaj? de exemplu eu am avut salar brut 1750 in cim , net in jur de 1450-1600 ( includeau ore ... (vezi toată discuția)