Buna ziua, am si eu o problema pe care am mai intalnit-o pe acest forum: in noiembrie 2013 am vandut o masina, am radiat-o fiscal, iar acum (sept.2014) am primit o amenda de rovinieta pentru aceasta contraventie savarsita in iunie 2014. Masina a mers din mana in mana fara ca cineva sa o mai inmatriculeze(4-5 persoane).
Am decis sa fac contestatie, dar nu am gasit un model concret in acest in sens si nu stiu cum se procedeaza, trebuie sa o depun la judecatoria unde domciliez(Braila) sau in Galati, unde s-a mers fara rovinieta. Ma poate ajuta cineva? In privinta motivelor contestatiei, as putea mentiona si faptul ca PV este semnat doar electronic?
In plus, am inteles ca cel care detine masina acum nu ar avea-o inregistrata nici macar la fisc, masina figurand din nou dupa un timp la adm. financiara pe numele celui care i-am vandut-o eu, desi el a radiat-o; as putea depune o plangere pentru ca masina sa fie depistata in trafic si sa ii fie retinut talonul? Din ce stiu, noul proprietar are obligatia sa o inmatriculeze in 30 de zile, mi se pare anormal sa nu i se intample nimic.
Imi cer scuze pentru multitudinea de intrebari, dar ma aflu intr-o situatie inedita si raspunsurile pe care le-am gasit pana acum sunt usor contradictorii.
Multumesc anticipat.