avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare profesori
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare profesori

Sunt nascuta la 12 oct 1957, in 1 sept 2014 am o vechime totala in munca de 29 ani 7 luni, din care am lucrat ca profesoara 25 ani si 11 luni.
In toti acesti ani am fost somera in total 11 luni.
In anii 1996-97-98 am lucrat cu norma intreaga
fiind incadrata si in grad II de handicap, iar apoi, din 2013 mi s-a acordat grad de handicap mediu permanent (cod boala G70)
Mentionez ca am gradul didactic I.
In presa s-a scris ca profesorii cu minim 25 ani vechime si grad I (conform OUG nr 49/26.06.14) se pot pensiona fara penalizari cu 3 ani mai devreme.
Deci eu cand pot sa ma pensionez?

Alte discuții în legătură

Pensionare Iuliaag Iuliaag As dori sa imi spuneti cand ma pot pensiona anticipat, stiind ca din iunie 2014 s-a revenit la prevederea ca profesorii sa se poata pensiona anticipat cu 3 ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare camelia.marat camelia.marat Am o intrebare legata de iesirea mea la pensie. Datele sunt urmatoarele: -sunt nascuta in octombrie, 1957 -am terminat Facultatea de Mecanica in ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora in cadrul invatamantului Adriana_Stoica Adriana_Stoica Sunt pensionara, am studii universitare si in acest an scolar am catedra intreaga ca si profesoara , decizia imi este data pe perioada anului scolar de la 1 ... (vezi toată discuția)