avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma nu pune in aplicare executarea
Discuție deschisă în Executare silită

Firma nu pune in aplicare executarea

Am mers la un executor pt a pune in aplicare o hot judecatoreasca,mai exact pt plata pensiei alimentare,dupa 6 luni executorul mi-a spus ca firma nu raspunde in nici un fel la instiintarea privind poprirea pe salariu.Executorul mi-a spus ca acum trebuie sa mergem in instanta sa obtinem o noua hot jud prin care sa obligam firma sa puna poprire pe salariu.Aceste demers are valoare de proces?pt ca av mi-a spus ca exista un onorariu minim pt proces,care nu e deloc mic.Ideea e ca suma depaseste cu mult ceea ce am eu de recuperat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:27, 6 Octombrie 2014
E vorba de validarea popririi.
Art. 789

Validarea popririi

(1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
(9) Terţul poprit care, cu rea-credinţă, a refuzat să îşi îndeplinească obligaţiile privind efectuarea popririi va putea fi amendat, prin aceeaşi hotărâre de validare, cu o sumă cuprinsă între 2.000 lei şi 10.000 lei.

nu i-a pus poprire si pe conturi ?
Ati incercat sa vorbiti cu angajatorul ? Poate au motive intemeiate pt care nu au infiintat poprirea si va judecati degeaba cu angajatorul.
Din cate mi-a zis executorul ,angajatorul nu a dat nici un raspuns solicitarii de poprire.
Am aflat intre timp ca are deja o poprire pe salariu din cauza unor credite neachitate.I se ia maximul permis din salariu.Cum ramane cu pensia alimentara in situatia asta?
Putea sa instiinteze executorul despre asta, poprirea pt pensie are intaietate, intai poprea pt pensie si apoi , le vira diferenta de pana la jumatate si celorlalti.
bunuri nu are ?
Problema e ca trebuia ceruta validarea popririi dupa o luna , nu dupa 6 luni.
Executorul mi-a spus ca suma de recuperat trebuie sa fie mai mare de 10 000 pt a putea fi executat cu bunuri.Are masina.......
Dosarul de executare este inceput acum 6 luni.....dar deja cred ca a trecut mai mult de o luna de cand trebuia facuta actiunea in instanta pt validarea popririi.In plus,av imi cere un onorariu mult prea mare pt aceasta validare,spune ca are caracter de proces,e adevarat?
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
alexa_sidorencu, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Validare poprire skorpyonull skorpyonull Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama ca un angajator nu a virat suma poprita? Floreapaula123 Floreapaula123 Buna seara,unde pot reclama un angajator ca nu a virat suma poprita din salariu? Multumesc (vezi toată discuția)