avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat

as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare.
am fost la Agentia de Plati din localitate la departamentul juridica si mi.au dat legea,acestia o au prin programul LEX EXPERT insa acolo la art.1 aln.3 spune ca ``liceal ``sau ``profesional``.Acest ``profesional`` la ce se refera mai exact?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 17 Martie 2024
Textul de lege este urmatorul :
art.1 alin.2 Legea 61/1993 : Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.

Asadr, se refera la invatamantul postliceal si nu la cel profesional
atunci de ce acest departament juridica din cadrul agentie de plati mi.a dat legea cu acest paragraf scos din LEX EXPERT precum ca ``profesional```?sa fie vreo eroare de la program?
Da, exista si acesta posibilitate ca legea sa nu fie actualizata.
1. Puneti intrebarea si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

2. Eu stiu ca se plateste alocatia de stat pentru copii si la cei din invatamantul postliceal si la cei din invatamantul profesional.
Textulde lege prezentat este cel care era in vigoare la data de 24.oct.2008

Art. 1. - (1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.
(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevăzuţi la alin. (3) care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.

Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata 2012
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat Cristina/68 Cristina/68 Fiul meu a implinit 19 ani in septembrie 2018 si este elev in clasa a XII-a(nu repeta anul)...Luna aceasta inca nu a primit alocatia....as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)