Da, trebuie sa platiti, potrivit pct.181 din NORMELE METODOLOGICE din 22 ianuarie 2004 (*actualizate*) de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal :
181. (1) In cazul contribuabililor care organizeaza activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, impozitul pe spectacole se determina pe baza suprafetei incintei afectate pentru organizarea acestor activitati, nefiind necesare bilete sau abonamente.
(2) Contribuabilii care organizeaza activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, in calitatea lor de platitori de impozit pe spectacole, au obligatia de a depune Declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului pe spectacole, in cazul activitatilor artistice si distractive de videoteca si discoteca, stabilita potrivit pct. 256, pana cel tarziu la data de 15 inclusiv, pentru luna urmatoare.
Totusi nu inteleg logica; discoteca respectiva nu imi aduce nici un venit, intrarea fiind libera; veniturile provin din vanzarile barului. Mentionez ca am platit la primaria locala taxa de "scaun". Punctul 256 se refera la impozitul pe teren iar punctul 181 se refera la antrepozit fiscal. Va rog frumos a-mi recomanda unde sa citesc sa ma lamuresc.
Mi se pare aberant sa platesc o taxa pentru o activitate care nu implica nici o incasare.
Va multumesc pentru amabilitate si raspunsul prompt.
Normele de aplicare ale codului fiscal
Pana aici am inteles. Va multumesc.
Este o suma mare care trebuie platita, avand in vedere potentialul discotecii respective.
Daca pun taxa la intrare nu mai vine nimeni ....
Ar fi o varianta sa pun o taxa de intrare modica, sa fac un contract de sponsorizare , iar incasarile respective sa le celor cu care fac contractul de sponsorizare? In acest fel m-as incadra la scutirea de la plata taxei? (conform art. 276, pct. 182 - 183)
Va multumesc.
Atentie!
Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea si ale legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
1.sunt în limita a 3 0/00 din cifra de afaceri;
2.nu depasesc mai mult de 20 % din impozitul pe profit datorat.
În limitele respective se încadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul constructiei de localuri, a dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale.