avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator la domiciliul unei parti care refuza ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator la domiciliul unei parti care refuza informarea sau medierea

Daca mediatorul se deplaseaza la domiciliul unei parti si aceasta nu ii deschide usa mediatorul consemneaza aceasta in procesul verbal?

Informarea sau medierea este interzisa la domiciliul uneia din parti daca ii cheama?
mediatorul nu se deplaseaza!!!!!!!! el invita partea la mediere si daca aceasta nu se prezinta sau comunica prin formularul de acceptare ca nu doreste medierea,intocmeste proces - verbal de informare a partii care a solicitat medierea pentru folosirea acestuia in instanta.
Daca partea e invalida se apeleaza la pompieri sau Smurd?
Sau nu se poate deplasa ca nu poate...?
Nu este interzis, mediatorul se poate deplasa și la domiciliul părții solicitate , prin excepție. Eu cred însă că este necesar acordul prealabil al acestei părți, luat telefonic sau prin orice alt mijloc de comunicare. Mediatorul nu ar trebui să se ducă așa, pur și simplu la ușa părții solicitate, ci doar după obținerea acordului acestei persoane.
Mediereile sau ședințele de informare pot fi efectuate oriunde părțile convin, este perfect legal.De altfel, mediatorul se poate deplasa inclusiv la locurile de reținere sau arest preventiv, cât și în penitenciare, pentru servicii de medidere și informare.
Revenind. mediatorul nu trebuie să se ducă la partea solicitată fără a fi discutat în prealabil, existând riscul unui refuz.Dac totuși s-a întâmplat acest lucru, desigur, se va consemna într-un proces verbal acest aspect.
Legea 192/2006
ART. 51
Medierea are loc, de regulă, la sediul mediatorului. Dacă este cazul, medierea se poate desfăşura şi în alte locuri convenite de mediator şi de părţile aflate în conflict.

Este clar ca daca exista acordul partilor medierea se poate face si in alte locuri decat sediul mediatorului, oricum mediatorul nu se poate duce sa bata la usa unei parti fara sa aiba acordul prealabil al acesteia. In lege se arata ca mediatorul trimite celeilalte părţi invitaţia scrisă, în vederea informării şi acceptării medierii si stabileste un termen de cel mult 15 zile.
Mediatorul nu vrea sa scrie in procesul verbal ca s-a deplasat la domiciliul partii desi s-a deplasat.
A avut acceptul telefonic al partii dar aceasta nu a mai vrut sa primeasca mediatorul si cealalta parte in casa.

Considerati ca este corect sa nu se consemneze in procesul verbal ca s-a deplasat la domiciliul partii in aceste conditii?

Adica daca se consemneaza ca partea nu a venit la biroul mediatorului cand de fapt au fost la locuinta respectivului apreciati corect sub aspect juridic?

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Procedura invitatie la sedinta de informare Birou de Mediator - Luana Nistea Birou de Mediator - Luana Nistea Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Reclamantul este obligat sa parcurga procedura de informare. Ar fi in regula daca reclamantul ar trimite, in ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)