avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune morale in caz de accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune morale in caz de accident

Buna ziua la jumatatea lunii aprilie ma deplasam regulamentar cu bicicleta pe un drum public pe banda mea de mers dar in afara partii carosabile era stationat un autovehicol cand am ajuns in dreptul acestuia soferul deschide brusc usa fara sa se asigure si ma loveste cazand pe partea carosabila.In urma cazaturii am suferit o fractura d sold fiindu-mi necesara o operatie pentru a mi se introduce 2 suruburi pentru sustinerea oaselor rupte.
Am certificat medicolegal cu 80 de zile de spitalizare mentionez ca soferul nu l-a interesat absolut de loc starea mea de sanatate .
Am deschis un dosar care este si in aceeasta zi se afla la politie in care am cerut 2000lei daune materiale si 110000 lei daune morale.
Obtin aceati bani?daca da de la cine?
Va multumesc anticipat pt ajutor.

Cel mai recent răspuns: somy85 , utilizator 11:17, 16 Octombrie 2014
Banii ar trebui sa ii obtineti de la societatea de asigurări la care are RCA respectiva masina, dar depinde si ce a constatat in dosarul deschis, organul de ancheta.
Cred ca o sa trebuiasca sa va adresati instantei civile, solutia in dosarul penal va fi clasarea daca in CML nu s-a retinut una din consecintele prevazute la art.194 alin.1.

ART. 196 c.p.
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive*) sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,

se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
Pentru orice eventualitate, avand in vedere nr. mare de zile ingrijiri medicale, e bine ca, prin intermediul politiei, sa solicitati efectuarea unui expertizer medico-legale, si, ar fi o posibilitate sa vi se majoreze nr. de ingrijiri medicale.Aveti doua posibilitati, functie de rezultatul de le Medicina Legala:

1) Prin majorare, sa zicem ca trece de 90 zile, dosarul va fi solutionat pe cale penala, cu precizarea ca dvs. nu trebuie sa va impacati sau sa va retrageti plangerea initiala formulata la politie, dupa accident. In acest fel, veti beneficia de scutirea de la plata taxei judiciare de timbru, care nu e mica si, indiscutabil, v-ar im piedica sa obtineti ceea ce vi se cuvine;

2) daca nu trece de 90 zile ingrijiri medicale, dosarul va fi clasat, actele obtinute sunt utile litigiului care va urma, dar va trebui sa suportati costurile acestui proces pe cale civila. Adica nu mai puteti sa cereti, dintr-un condei, sume precum 1 miliard, intrucat va trebui sa timbrati aprox. 8% din suma pretinsa.
Precizez ca sunt din craiova si am nevoie de un avocat care sa ma ajute(reprezinte)
somy85 a scris:

Precizez ca sunt din craiova si am nevoie de un avocat care sa ma ajute(reprezinte)

Cautati persoana potrivita accesand butonul "Cauta consultant"

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident, despagubiri vlaad1 vlaad1 Buna ziua, Am avut un accident cu un an si jumatate in urma. Un taxi a derapat in fata mea si a intrat pe contrasens. Am avut un brat rupt si o entorsa. Am ... (vezi toată discuția)