avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate delega angajatul in Italia pe o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate delega angajatul in Italia pe o perioada mai mare de cele 120 de zile?

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns concret la urmatorul articol.
Acelasi act normativ stabileste ca delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. "Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia", se mentioneaza in legislatia muncii.
Nelamurirea mea referitor la acest articol este daca o angajata se pote delega in fiecare luna 20-25 de zile calendaristice in fiecare luna in Italia, sau nu are voie sa depaseasca cele 120 de zile calendaristice pe an?
Noi avem un contract cu o firma din Italia care este clientul nostru si ne vireaz lunar bani pt prestari servicii call center, acestia mi-au facut o decizie in care specifica ca este nevoie de o angajata in fiecare luna 20-25 de zile sa mearga in Italia pt gestionarea vanzarilor si administratie dealeri.In concluzie este legal ca administratorul sa o delege in fiecare luna, ar inseamna ca intr-un an 25x12=300 de zile pe an.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreeaSimo , utilizator 13:01, 16 Octombrie 2014
De ce nu o detasati ?
Pentru ca angajatorul din Italia nu este de acord sa o plateasca el :(
1.Nu are cum sa lucreze 25 de zile intr-o luna.

2. Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

Asadar, durata maxima a delegarii este de 120 de zile, in opinia mea.
In cazul in care ar fiI detasata, angajatorul din Romnia ar putea sa-i plateasca el salariul si indemnizatia? conform Art 47. (2)Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Da, poate sa beneficieze de salariul de la angajatorul care a dispus detaşarea.

In acordul de detasare se va stabili acest lucru.

Alte discuții în legătură

Perioada diurna anelecavon anelecavon Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an (vezi toată discuția)
Delegatie in strainatate sterpuciprian sterpuciprian cat se poate sta in delegatie in strainatate? exista limitari ? unde e scrisa legea daca e? multumesc. (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)