avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare cheltuieli către serviciu de urgență de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare cheltuieli către serviciu de urgență de la CNAS;posesoare Card European de sănătate, accident in Elveția

Sunt angajata unei firme din Romania si îmi desfașor activitatea in Elveția.Am suferit o luxație la membrul inferior stâng,motiv pt.care am solicitat serviciul de urgență din apropiere. Posed card European de sănătate dar cf.conveției dintre state, a trebuit să achit c/val. serviciului+tratament necesar către respectivul cabinet de unde mi s-a comunicat ca această sumă(sunt in posesia tuturor documentelor justificative) o voi recupera de la CNAS.
Doresc să știu ce trebuie să conțină dosarul care trebuie depus, unde exact trebuie depus( sunt din Reșița), în cat timp îmi recuperez banii și nu in ultimul rând- cum este implicată firma angajatoare și ce obligații are fața de mine; repet: sunt in deplasare.
Cel mai recent răspuns: alidina0968 , utilizator 00:12, 22 Octombrie 2014
Referitor la decontarea servicilor medicale de care ati beneficiat la urgenta in Elvetia, va trebui sa discutati cu departamentul juridic al CNAS Resita pentru a va indruma in ceea ce aveti de facut.
In mod normal, in cadrul UE- spre exemplu Italia si Germania- la urgenta nu se achita contravaloarea servicilor medicale. In baza cardului european de sanatate se face decontarea intre casele de sanatate.

Pentru aceasta perioada, vi se va elibera incapacitate temporara de munca?
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
Alina Tomescu, Consultant resurse umane
Elveția nu este stat membru în UE însă există anumite convenții intre state;acesta este răspunsul pe care l-am primit. Nu mă aflu în incapacitate temporara;în aceasta muncă, în străinătate, nu se găsește înlocuitor asa...instant.Imi fac serviciul in continuare, mă deplasez cu ajutorul unui baston și port orteza la membru vătămat.
Da, stiu ca nu este stat membru, tocmai de accea nu stiu ce acorduri sunt intre state.
Verificati putin si site-ul celor de la CNAS : [ link extern ]
Eventual faceti si o intrebare legata de problema dvs.
Pe site-ul CNAS este scris exact ceea ce discutăm acuma; c/val. achitata pentru serviciile elvețiene Îți va fi decontată de către CNAS. Această plată am suportat-o eu personal. Firma angajator chiar nu are nici o obligație în astfel de cazuri?
Din pacate nu are nici o obligatie.Eu va sfatuiesc sa luati legatura cu departamentul juridic al institutiei mai sus amintite si sa va indrume spre rezolvarea situatiei dvs.
Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Card de sanatate pentru un cetatean strain rezident in romania luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua, Sotul meu este cetatean italian cu rezidenta deocamdata temporara-abia anul acesta in toamna poate aplica pentru cea permanenta-dar cu contract ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate, decontare servicii medicale strainatate emmanuella2015 emmanuella2015 Buna ziua, În luna februarie aflandu-ma în Franța pentru studii, am beneficiat de asistenta medicala de urgență. Cardul european de sănătate nu mi a ... (vezi toată discuția)
Certificat de concediu medical pavelescu25 pavelescu25 Buna ziua , Ma numesc Pavelescu Ion , am 30 de ani si sunt salariat, deci persoana asigurata in Romania . M-am deplasat intr-o excursie in Turcia , si in ... (vezi toată discuția)