avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma cu activitate vanzare plante ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma cu activitate vanzare plante etnobotanice

Buna ziua,

Am deschis un nou topic pe aceasta tema deoarece desi am citit cele doua topic-uri deja dechise nu mam lamurit deloc in legatura cu autorizatiile necesare desfasurarii unei astfel de activitati. Am gasit foarte multe informatii privind comercializarea plantelor etnobotanice dar peste tot sint variante total diferite una de alta. In mare am inteles ca autorizatiile necesare trebuie obtinute de la ORC, Sanepid si Ministerul Sanatatii. As dorii sa ma lamureasca cineva cu informatii exacte daca se poate, ub special in legatura cu autorizatia necesara de la ministerul sanatatii unde exact ar trebuii sa ma prezint pentru o astfel de autorizatie.

Deasemenea as dorii sa stiu la ce cod CAEN se incadreaza aceasta activitate?
Din informatilile gasite de mine ar fi :
cod 4622 Comert cu ridicata al florilor si al plantelor

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: nemoss , utilizator 20:00, 1 Februarie 2010
Nu iti trebuie nici o autorizatie de la Ministerul Sanatatii deoarece aceste plante "etnobotanice",
deoarece este interzis consumul uman al acestora.

Alberto Kurtyan
Multumesc de raspuns. Avand in vedere ca plantele sint destinate folosirii in parfumarea camerei, asemanator produselor de tip "Incense" cum sint betisoarele de camera etc. as putea trage concluzia ca ministerul sanatatii are un rol in toata afacerea asta, dar nu sint sigur. Puteti citii despre acest aspect, cineva care este absult sigura ca Ministerul Sanatatii se ocupa de autorizatiile pentru desfasurarea activitatii de vanzare a plantelor etnobotanice la linkul de mai jos :

[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
humble, utilizator
Am infiintat 6 firme cu vreo 10 magazine pina acum.
Au fost controlate de politie si de autoritati de mai multe ori.
Conditia esentiala este sa scrii: Interzis consumul uman.

Poti sa vinzi si petrol pentru parfumarea camerei.
Orice prost stie ca e toxic sa inhalezi fum de petrol.
Nu iti trebuie nici o autorizatie.
Poti vinde si rahat pentru a fi ars pentru parfumarea camerei.

Gluma gluma ... ideea este ca nu ai nevoie de nimic special.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

Am infiintat 6 firme cu vreo 10 magazine pina acum.
Au fost controlate de politie si de autoritati de mai multe ori.
Conditia esentiala este sa scrii: Interzis consumul uman.

Poti sa vinzi si petrol pentru parfumarea camerei.
Orice prost stie ca e toxic sa inhalezi fum de petrol.
Nu iti trebuie nici o autorizatie.
Poti vinde si rahat pentru a fi ars pentru parfumarea camerei.

Gluma gluma ... ideea este ca nu ai nevoie de nimic special.

Alberto Kurtyan

Codul Caen 4622 Comert cu ridicata al florilor si al plantelor sar potrivii activitatii asteia?

Merci de raspuns.
Nu e bun codul. Adica e bun dar nu e suficient.
Comert cu ridicata este atunci cind vinzi la societati comerciale.
Comert cu amanuntul este atunci cind vinzi la persoane fizice.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Cod caen marinamarilena marinamarilena Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez un SRL, prin care sa comercializez printre altele si plante etnobotanice, dar nu stiu unde se incadreaza la clasificarea ... (vezi toată discuția)
Producator flori elisav.vasile elisav.vasile Buna ziua As dori sa incep o mica afacere cu flori. As vrea sa incep cu plantarea, cresterea florilor si apoi sa le vand. Vreau sa vand si EN-GROS si ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl  ileana george ileana george Vreau sa deschid un magazin cu profil Comercializare produse fitosanitare , seminte , plante , pomi si alte marfuri industriale . As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)