Buna ziua! Am o camera foarte mare si as dori sa o impart in doua, utilizand doar o usa si panouri din termopan, nu sparg niciun zid, nu folosesc alte materiale. Imi trebuie autorizatie de construire pentru aceasta lucrare? Va multumesc anticipat!
Nu aveti nevoie de nicio autorizatie. Pt. detalii intrati pe site-ul inspectoratului de stat in constructii si cititi legea 10/1995 actualizata. [ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns. Am intrat pe site-ul sus-mentionat. Daca lucrurile ar fi stat asa de simplu, nu as mai fi cerut sfaturi :) Ce m-a indus pe mine in eroare sunt urmatoarele dispozitii:
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii:
DEFINIREA unor termeni de specialitate utilizaţi în cuprinsul legii
"alin.17.Lucrări de modificare
Lucrări de intervenţii asupra elementelor constructive, structurale şi/sau nestructurale, având ca efect modificarea (totală sau în parte) a acestora, privind:
- modificarea planimetriei interioare sau exterioare;
- modificarea volumetriei.
În toate cazurile este necesară emiterea unei autorizaţii de construire, cu respectarea prevederilor legale privind calitatea în construcţii pentru care legea prevede emiterea autorizaţiei de construire."