Competenta de solutionare a litigiilor fostilor functionari publici pentru restituiri stimulente, sporuri din perioada cat au fost functionari publici (constatate de Curtea de Conturi) revine instantelor de contencios-administrativ sau se judeca pe calea dreptului civil?
scuze, ortografie eronata. Am vrut sa scriu "fosti functionari publici"!
solicit un raspuns pe larg, motivat
Solicitarea unui drept in legatura cu acordarea unor stimulente, sporuri ori alte asemenea drepturi banesti, se poate cerere in fata Tribunalului sectia litigii de munca si conflicte de munca.
Opinie contrara.
În aplicarea art. 91 ind. 1din Legea nr. 188/1999, modificată, coroborat cu art. 3 pct. 1 Cod de procedură civilă ( vechiul cod), cauzele care au ca obiect raportul de serviciu al funcţionarului public cu o autoritate şi instituţie centrală sunt de competenţa secţiilor de contencios administrativ ale Curţilor de apel. ( Jurisprudenta ICCJ)
Cauzele care au ca obiect raportul de serviciu al funcţionarului public cu o autoritate şi instituţie locala/centrală sunt de competenţa secţiilor de contencios administrativ ale trinulaelor sua Curtilor de Apel.
Ca regulă, ICCJ a decis că toate litigiile în care una dintre părţi are calitatea de funcţionar
public sunt de competenţa instanţelor de contencios administrativ.
( Curtea Supremă de Justiţie, Secţia cont. adm., dec. nr. 890/2004 pronunţată la 14 martie 2004 (nepublicată); Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, dec. nr. 1683/2004, în Jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Contencios administrativ şi fiscal 2004).
Corect :) si o spun in cunostinta de cauza, deruland in timp mi-am adus aminte de o speta, a carei competenta a fost fix a sectiei de contencios si administrativ a curtii de apel.
Ca regulă, ICCJ a decis că toate litigiile în care una dintre părţi are calitatea de funcţionar
public sunt de competenţa instanţelor de contencios administrativ.
( Curtea Supremă de Justiţie, Secţia cont. adm., dec. nr. 890/2004 pronunţată la 14 martie 2004 (nepublicată); Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, dec. nr. 1683/2004, în Jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Contencios administrativ şi fiscal 2004).