avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mod de calcul ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mod de calcul ore de noapte

lucrez intr- o institutie bugetara - asistenta sociala si nu sunt lamurita la ce se calculeaza orele de noapte si orele festive.Stiu ca in lege se spune ca la salariul de baza dar nu imi este clar din ce se compune acesta din salariul de incadrare vechi spor vechime s-au la salariul de incadrare spor vechime si spor conditii. In acest moment calculam la ce vechi si nu stiu daca este corect.

Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 09:45, 7 Noiembrie 2014
1. Art.160 C.mun. : Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

2. Art.126 C.mun.:
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

3. In speta, sporul se calculeaza la salariul de incadrare.
Daca o persoana lucreaza de la ora 20 seara la 4 dimineata, sporul de 25% se calculeaza la orele lucrate dupa ora 22 sau la toate cele 8 ore?
Multumesc.
Diana.
La cele lucrate dupa ora 22.00.
Multumesc.
Asa stiam si eu, ore de noapte intre 22-6.
Inca o intrebare:
- poate impune ITM-ul spor de weekend suma fixa de 10 lei pt o simbata lucrata?
ITM-ul nu poate impune stabilirea unui anumit cunatum al sporului de week-end, suma fixa sau procentuala.

Potrivit Codului Muncii (art.137 alin.3) , sporul este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Alte discuții în legătură

Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)
Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)
Referitor la sporul de noapte cercelviorel cercelviorel snt angajat in mapn, execut serviciu de paza ...noaptea stau in postu de santinela de la ora 21 la ora 03 si primesc spor de noapte doar de la ora 22 la ora 03 ... (vezi toată discuția)